Bergen op Zoom

Queen tribute band Crazy Little Things op tournee door Nederland

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Geen opplaksnor of pruiken, bij de Queen tribute band The Crazy Little Things uit Bergen op Zoom draait het om de muziek. Donderdagavond gaat de tournee van de groep onder leiding van popjournalist Jean-Paul Heck van start. De muzikanten vertellen het verhaal over hun idolen door een weergaloze vertolking van de Queen klassiekers afgewisseld met anekdotes over de band.

“Wat ik normaal in de kroeg vertel, doe ik nu op het podium”, vertelt Jean-Paul tijdens een laatste repetitie aan Omroep Brabant. Als veertienjarige raakte hij na een concert in Ahoy in de ban van de legendarische rockband. “Zonder Queen was ik nooit muziekjournalist geworden. Zij waren alles waar een jongen uit West-Brabant van kon dromen. Groots, magistraal en vooral ongrijpbaar.”

Jean-Paul besloot zelf te gaan drummen met Roger Taylor als zijn grote voorbeeld. Later had de Bergse popjournalist meerdere ontmoetingen met Taylor en gitarist Brian May. “In 1998 interviewde ik Brian voor het eerst in Amsterdam. Daarna heb ik zowel Roger als Brian gesproken in hun huizen in Engeland. In 2011 heb ik Brian May naar Nederland gehaald voor de Sena Performers European Guitar Award.”

Tekst gaat verder onder de foto

Jean-Paul Heck was zonder de muziek van Queen nooit popjournalist geworden.

De verhalen over de bijzondere ontmoetingen passeren tijdens de voorstelling ‘Queen: The Story’ de revue. Jean-Paul Heck creëerde de voorstelling met mede-bandleden Marijn Geluk, Marijn van den Branden en met hulp van collega Leo Blokhuis. Jean-Paul: “Het is eigenlijk een Queen experience waarbij we de sound van de band zo dicht mogelijk benaderen. Dat is ook de reden waarom we met zeven bandleden spelen.”

We zijn echte Queen fans, het zit in ons DNA.

In 2019 werd Crazy Little Things uitgenodigd door de internationale fanclub voor een optreden op de Queen Conventie in Engeland. De Bergse band behoort sindsdien tot de absolute top in Europa. Niet in de laatste plaats door de stem van zanger Marijn Geluk, die zijn idool Freddy Mercury met ogenschijnlijk gemak verbluffend dichtbij benaderd.

“Natuurlijk is Freddy niet te imiteren. Ik kan Roger Taylor ook niet nadoen en ook onze gitarist Jeroen Lips is niet Brian May. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. Het gaat om het gevoel dat wij uitstralen. We zijn echte Queen fans, het zit in ons DNA en dat hoor je terug bij onze band, absoluut.”

‘Queen: The Story’ is op donderdag 21 oktober voor het eerst te zien in theater De Maagd in Bergen op Zoom en daarna op verschillende plekken in Nederland. Op zaterdag 30 oktober is de première in het Chassé Theater in Breda.