Roosendaal

Raad Roosendaal tevreden over gebied Bulkenaar rond nieuw Bravis

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de plannen voor Bulkenaar. Bulkenaar is het gebied waar het nieuwe Bravis ziekenhuis moet komen. Rondom het ziekenhuis komt een landschapspark. De gemeente Roosendaal is blij met de goedkeuring van de gemeenteraad.

De gemeente Roosendaal is blij. Donderdagavond ging de gemeenteraad unaniem akkoord met de plannen voor Bulkenaar, het gebied rondom het nieuwe Bravis ziekenhuis. Tot grote tevredenheid van de gemeente Roosendaal. “Er is veel lof van de raad voor de visie waarbij het nieuwe ziekenhuis van Bravis wordt ingebed in een fraai landschapspark,” stelt ze trots vast.

Nu de gebiedsvisie is goedgekeurd, kan de gemeente gaan werken aan het inrichtingsplan. “Daarvoor rekent de gemeente wederom op de input van omwonenden, geïnteresseerden en instanties als Waterschap en Provincie,” laat Roosendaal weten. “We willen een fraaie groene buffer realiseren tussen het woongebied en het ziekenhuis. Gezondheid, natuur en recreatie komen hier op een unieke manier samen. In de vormgeving van het gebied willen we zoveel mogelijk rekening houden met de cultuurhistorische waarden van het gebied.”

Van agrarisch gebied naar zorg en landschapspark

De bouw van het ziekenhuis begint pas in 2023. In die tijd moeten de plannen steeds concreter worden: van een visie naar een gedetailleerde indeling. Het gebied is nu nog agrarische grond. Het moet uiteindelijk een zorglandschap worden. Bravis krijgt 12 hectare voor het ziekenhuis en zorginstellingen waarmee ze samen werken. Een ander deel van Bulkenaar wordt een groene buffer tussen het ziekenhuis en de woonwijk. Hier komt een landschapspark waar iedereen gebruik van kan maken.

Je kunt de gebiedsvisie en de plannen voor Bulkenaar zien op www.debulkenaar.nl. Als je vragen hebt, kun je die mailen naar de gemeente via [email protected]. En je kunt je via datzelfde mailadres ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over Bulkenaar. Er is ook een filmpje van wethouder Toine Theunis en projectleider Perry van Kempen. Zij leggen ter plekke uit hoe Bulkenaar tot stand moet komen. Je kunt het filmpje hieronder bekijken.