Roosendaal

Raad Roosendaal ziet nieuwe plan Biomineralenfabriek niet zitten

De gemeenteraad ziet ook de nieuwe plannen van SUEZ niet zitten © Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeenteraad van Roosendaal ziet ook het nieuwe plan van SUEZ om de nieuwe biomineralenfabriek op eigen terrein te bouwen niet zitten.

De raad heeft donderdagavond in een besloten vergadering een voorbereidingsbesluit genomen voor de nieuwe voorgestelde locatie van de biomineralenfabriek op het terrein van SUEZ aan de Potendreef 2. Met dit besluit kan de gemeente Roosendaal mogelijk ongewenste ontwikkelingen tegengaan of vertragen. Wethouder Toine Theunis: “Als we nieuwe ontwikkelingen horen, spelen we daar direct op in. Zodat we ook aan zet zijn. We willen niet toekijken, maar handelen. Dat vinden we belangrijk, omdat het tenslotte om ons grondgebied en onze inwoners gaat.”

Lees ook: SUEZ komt met alternatief plan voor Biomineralenfabriek

Overigens ligt het definitieve besluit voor de vergunning bij de provincie. Zij kunnen een eventueel besluit van de gemeenteraad naast zich neerleggen.

Raad van State

Het voorbereidingsbesluit verandert ook niets aan de reeds verleende omgevingsvergunning voor een biomineralenfabriek aan de overzijde van de locatie Potendreef 2. Deze kwestie ligt nog bij de Raad van State.