West-Brabant

Rabobank ClubSupport geeft West-Brabantse clubs financieel steuntje in de rug

Archieffoto Rabobank ClubSupport.

Maarten Elst Maarten Elst

De stemmen zijn geteld: maar liefst 416 bestedingsdoelen uit de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht mogen een mooi bedrag op de rekening bijschrijven. Tijdens de jaarlijkse Rabobank ClubSupport, goed voor €150.000,- voor 507 clubs en verenigingen in zuidwest-Brabant (inclusief gemeente Steenbergen), hebben de leden 35.990 keer gestemd op de bestedingsdoelen welke volgens hen financieel ondersteund moesten worden.

De Rabobank-leden hebben gesproken: 507 bestedingsdoelen uit de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht en Steenbergen mogen een totaalbedrag van €150.000,- verhoudingsgewijs verdelen. Voetbalverenigingen, carnavalsverenigingen, maar ook wandelclubs, kerkkoren en lokale stichtingen kunnen het kalenderjaar afsluiten met een mooi extraatje.

Financieel steuntje in de rug

Uit een intern onderzoek van de Rabobank blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan het sociale welzijn. Zeker in tijden van de coronacrisis is het gemis van de sportkantine of bridgetafel duidelijk voelbaar. De bank merkt dat de verenigingen juist nu, op momenten dat de financiële huishouding onder druk komt te staan, een financieel steuntje in de rug verdienen.

Bedragen

In de gemeente Bergen op Zoom kreeg atletiekvereniging Spado 308 stemmen van de Rabobank-leden wat goed is voor een bedrag van €1.283,55. Heemkundekring Halchterth, Stichting Alterse Carnaval, RKSV Halsteren en Bijenhoudersvereniging De Wal van Brabant completeren de top-vijf. Ook binnen de gemeente Roosendaal voert een atletiekvereniging de eindstand aan. 350 stemmen levert THOR een bedrag van €1.458,58 op. De top-vijf bestaat verder uit RKSV Cluzona, Stichting Carnaval Roosendaal, Nispense Sportvereniging (NSV) en Heemkundekring De Vrijheijt Van Roosendale.

In de gemeente Woensdrecht heeft geen sportvereniging, maar Stichting De Brabantse Wal het meeste aantal stemmers ontvangen. De stichting mag een bedrag van €1.608,40 bijschrijven. Verder ontvingen RKVV ODIO, carnavalsvereniging d’Ossekoppe, RKVV METO en Stichting Kindervakantiespel de meeste stemmen.

Benieuwd hoeveel jouw vereniging heeft ontvangen van Rabobank Club Support? Bekijk hier de volledige lijst met de ontvangen geldbedragen