Bergen op Zoom

Randweg Zuid-West officieel geopend

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Zowel het nieuwe cameratoezichtsysteem als Randweg Zuid-West zijn woensdagmiddag officieel in gebruik genomen. Wethouder Patrick van der Velden opende de nieuwe Randweg en wethouder Ad Coppens nam de opening van het nieuwe camerasysteem voor zijn rekening.

Wethouder Patrick van der Velden is trots op de nieuwe Randweg. De aanleg heeft wel veel vertraging opgelopen en de wethouder gaf complimenten aan omliggende bedrijven voor het geduld wat zij konden opbrengen voor de overlast. Maar het resultaat mag er zijn. Een nieuwe woonwijk , een goed wegennet en een bedrijventerrein wat weer perfect bereikbaar is.

De wethouder maakte een rondje in een mileubesparende auto om de opening van de Randweg officieel te maken. Van der Velden verwees ook naar de zogenaamde ‘groene golf’. Stoplichten zijn nu op elkaar afgestemd, wat de verkeersdoorstroming moet verbeteren. Naar verwachting werkt dit volgende week.

Wethouder Ad Coppens introduceerde vervolgens het nieuwe cameratoezichtsysteem op bedrijventerrein Theodorushaven- Noordland-de Poort. Dit systeem registeert kentekens en slaat deze informatie een week op. Het camerasysteem moet de veiligheid op het bedrijventerrein vergroten.