Roosendaal

Ravage na vechtpartij in winkelcentrum Lindenburg

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Drie vechtende mannen hebben zaterdagavond een ravage aangericht in een supermarkt aan de Lindenburg in Roosendaal. Hoewel er niemand van het winkelpersoneel gewond raakte, bleven de medewerkers geschrokken en verward achter.

De toegesnelde politie hield er rekening mee dat er mogelijk een overval plaatsvond in de winkel. “De centralist die de 112-melding aannam kreeg niet helder of de daders nog in de winkel aanwezig waren, de melding was erg onduidelijk. Op de vragen of er iemand gewond was en of er wapens gebruikt waren kwam ook geen duidelijk antwoord”, meldt de politie.

Bij zo’n onduidelijke melding kun je niet goed genoeg voorbereid zijn

Na de onduidelijke melding gingen meerdere politie-eenheden naar de Lindenburg toe. Omdat de agenten rekening hielden met het ergste trokken ze kogelvrije vesten aan. “Bij zo’n onduidelijke melding kun je niet goed genoeg voorbereid zijn.”

Agenten troffen bij aankomst een grote ravage aan waarbij levensmiddelen her en der verspreid lagen. Uit camerabeelden blijkt dan dat er een vechtpartij heeft plaatsgevonden, en geen overval. “Er lijkt ook niets weggenomen uit de winkel en er is gelukkig niemand van het personeel gewond geraakt.”

Even snel als ze binnen gekomen zijn, rennen ze ook weer naar buiten

De politie denkt op basis van de camerabeelden dat de drie mannen een conflict hadden met elkaar. “Een man komt vervolgens de winkel binnen rennen. Hij wordt op de hielen gezeten door de twee anderen. In de winkel ontstaat een flinke vechtpartij waarbij er door de drie niet echt rekening wordt gehouden met de aanwezige spullen in de winkel. Er sneuvelt een hoop. Even snel als ze binnen gekomen zijn, rennen ze ook weer naar buiten.”

De medewerksters zijn hevig geschrokken van het voorval en de rotzooi die achter bleef. De politie-agenten vonden in de winkel onder meer een portemonnee met een identiteitskaart daarin en een pet. “De eigenaar, of eigenaars, van de spullen kunnen die op het politiebureau afhalen.”