Roosendaal

RBC onthult 24 clubiconen in Stadion de Luiten: ‘Dit maakt me wel trots’

Sven de Laet Sven de Laet

Pierre van Hooijdonk, Robert Maaskant, Henk Vos… Het zijn zomaar wat namen, die voor altijd verbonden zullen zijn aan RBC Roosendaal. Sinds afgelopen zaterdag leven die gezichten niet alleen meer in de vele herinneringen aan de club, maar ook op foto’s in het stadion.

Een paar maanden terug is het idee ontstaan om weer een stuk historie terug bij de club te betrekken”, vertelt commercieel directeur Hans van der Ende. “Ook om de fans weer terug in het stadion te krijgen.”

Zo ontstond het idee voor de portretten van de iconen van weleer. “Die kunnen we op deze manier eren.” Daarbij was overigens een grote rol weggelegd voor de supporters. “Die mochten allemaal hun top 5 insturen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot 24 foto’s, die we vandaag mochten onthullen.

Club-icoon Henk Vos vindt het een eer om nu in het stadion te zijn vereeuwigd. “Ik heb hier verschillende periodes meegemaakt. Van promotie tot degradatie, en van speler tot trainer. Dan maakt dit je wel trots. Zeker omdat je door de fans bent gekozen.”

De onthulling van de clubiconen was niet de enige symboliek van de dag. RBC speelde na afloop van de onthulling een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. Saillant detail: in de laatste wedstrijd voor het faillissement, nam de Roosendaalse club het tegen diezelfde ploeg op. Toen won het, nu was de ploeg uit de KeukenKampioen Divisie net een maatje te groot. Het werd 1-3.

“We vonden dit een mooie aftrap om de comeback van RBC een extra dimensie te geven”, vertelt Van der Ende, die uiteindelijk terug naar de top wil met de club. “We hebben een vijfjarenplan opgesteld. Daarmee hopen we een hoop mooie momenten te kunnen beleven de komende tijd.”