Roosendaal

RBC Roosendaal krijgt keiharde straf na vechtpartij bij thuiswedstrijd

RBC Roosendaal

Archieffoto via RBC Roosendaal

Raymon Mens Raymon Mens

De tuchtcommissie van de KNVB tikt voetbalclub RBC Roosendaal keihard op de vingers. Aanleiding is een vechtpartij bij een thuiswedstrijd tegen voetbalvereniging TSC uit Oosterhout in december van vorig jaar.

Na de wedstrijd op 5 december ging een aantal spelers van de Roosendaalse voetbalclub op de vuist met de tegenstander. Een speler van de Oosterhoutse club moest zelfs met een bebloed gezicht worden afgevoerd. De KNVB deed maandag uitspraak en brengt vijf punten in mindering bij de Roosendaalse club. RBC is daarnaast voorwaardelijk uit de competitie gehaald en krijgt een geldboete.

RBC hoofdschuldige aan vechtpartij

De tuchtcommissie oordeelt nu, ruim drie maanden na het incident, dat RBC hoofdschuldige is aan de vechtpartij. Spelers Jaimy van der Weg, Kenny van der Weg en Marouane Hamdoune waren bij de vechtpartij betrokken en werden door de club uit Roosendaal op non-actief gesteld. Daarna besloten ze zelf afscheid te nemen van RBC.

Hoewel RBC als hoofdschuldige is aangewezen, krijgt ook TSC Oosterhout een punt in mindering. Zowel de Roosendaalse als Oosterhoutse club overwegen in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Grote gevolgen voor stand

De uitspraak van de tuchtcommissie heeft grote gevolgen voor het klassement. RBC stond in de tweede divisie zondag afgelopen weekend gelijk met koploper VOAB uit Goirle, maar zakt nu naar de derde plaats. TSC heeft 28 punten en RBC 27. Koploper VOAB heeft onveranderd 32 punten.