Bergen op Zoom

Recordaantal bezoekers voor PopMonument

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Muziekfestival PopMonument in Bergen op Zoom trok afgelopen zaterdag ruim vierduizend bezoekers naar de stad. Het succes van vorig jaar is daarmee overtroffen. Voor het eerst organiseerde PopMonument op de zondag een Vintage & Vinylmarkt. Hier kwamen enkele honderden bezoekers op af. De vinylmarkt is de opstap naar een meerdaags festival.

De derde editie van PopMonument was een avond om in de boeken te zetten. Niet alleen vanwege de sfeer, ook door het aantal bezoekers. Met ruim 4000 muziekliefhebbers op de been werd het aantal bezoekers van de vorige editie ruimschoots overschreden. Nieuw dit jaar was de Vinyl & Vintage-markt op de zondag met vintagekleding, bakken vol vinyl en live-optredens. De markt trok enkele honderden bezoekers. De organisatie van PopMonument ziet de markt als opmars naar een meerdaags festival.

Ook de samenwerking met vijf ontwerpers uit Bergen op Zoom, die met animaties het verhaal achter een aantal monumenten vertelden, was een groot succes.  Hun werk werd voorafgaand aan de optredens geprojecteerd en toegelicht door een gids van Stichting Bezichtiging Monumenten en het Cultuurbedrijf.

Festivaldirecteur Merijn Sitsen kijkt terug op een geslaagde editie. Hij wil de groeiende lijn doorzetten naar volgend jaar.

Foto: Optreden Ides Moon in het Markiezenhof