Roosendaal

Recreatieve sportvereniging IRIS steekt leden hart onder de riem

Redactie Redactie

Afgelopen weekend werden leden van sportvereniging IRIS verrast. Onder de noemer van: een snertpakket in een snertjaar werden erwtensoeppakketten bezorgd bij de leden. De actie is opgezet om duidelijk te maken dat zij tijdens de coronacrisis niet vergeten raken.

Door: Roland Pijnen en Marvin Sluijter

Door de coronacrisis konden leden vrijwel het hele jaar door niet sporten. Afgelopen weekend zijn zij in het zonnetje gezet. De erwtensoeppakketten werden opgehaald bij de Plus supermarkt en daarna verdeeld onder bestuursleden en vrijwilligers alvorens zij de pakketten aan de leden overhandigden. Sportvereniging IRIS kon rekenen op positieve reacties.

Snertpakket

In de loop van vrijdagochtend heeft Fons van Eekelen (lid bestuur recreatieve sportvereniging IRIS) de pakketten opgehaald. De leden van de sportvereniging wonen verdeeld over heel West-Brabant. Om die reden kwamen bestuursleden om de beurt langs bij Van Eekelen om de te bezorgen pakketten op te halen en een extra handje te helpen, want vele handen maken licht werk. Samen met een lid reed Van Eekelen een rondje door het centrum en de dijken in Roosendaal. De “snertpakketten” zijn een schenking van supermarkt Plus Gommers in Roosendaal.

Lia van der Pas is lid en ontving vrijdagmiddag een erwtensoeppakket. De actie van sportvereniging IRIS kwam voor haar niet als verassing. “Het was al half aangekondigd.” Tóch wist Van Der Pas wist niet wat ze kon verwachten. “Ik dacht: misschien is het een chocoladeletter. Dat bleek niet zo te zijn, maar dit idee is veel leuker.” Samen met haar man gaat ze een lekker soepje bereiden. “Mijn man kan heel goed roeren dus dat komt wel goed,” grapt Van Der Pas. Dat er niet meer gesport mag worden vind ze minder leuk. “Het is erg vervelend. We kunnen ook niet meer in een grote groep wandelen.” 

Sportvereniging IRIS

IRIS is een sportvereniging voor mensen die willen sporten op een wat lager niveau. De sportvereniging is in 1977 opgericht en begonnen als hartpatiëntvereniging. Normaliter kan er elke donderdagavond gesport worden in sporthal “In de Roos”. Leden van de club zijn: mensen met hartproblemen, diabetespatiënten en mensen met andere beperkingen. Het gezond bewegen helpt bij het beperken van de gevolgen van hart- en vaatziekten, diabetes en andere beperkingen. Ook bevordert het de algehele conditie van het hart, het lijf en leden. Je kunt er “lekker sporten, lekker gezellig samenkomen en lekker bezig zijn”, aldus de voorzitter recreatieve sportvereniging IRIS.