Roosendaal

Redacteuren met enorme trekker op zoek naar mooie verhalen

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Twee redacteuren van het agrarische vakblad LandbouwMechanisatie maken met een grote trekker een roadtrip door Nederland, België en Frankrijk. Tijdens de roadtrip verzamelt het duo leuke en bijzondere verhalen voor het vakblad. Donderdag kwam het duo aan in Roosendaal.

Redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen reizen tijdens de LandbouwMechanisatie Zomertour 2022 met de 300 pk sterke Steyr Terrus 6300 trekker. Onderweg gaan ze bij willekeurige akkerbouwers, mechanisatiebedrijven, loonwerkers en fabrikanten langs om bijzondere verhalen te verzamelen voor het vakblad. Alle belevenissen worden ook op beeld vastgelegd en vormen een videoserie op het YouTube-kanaal en de website van LandbouwMechanisatie. Ook verschijnt er een uitgebreid verslag van de reis in het vakblad.

Jasper Lentz en Chris Vlaanderen vertrokken maandag bij machinedealer The Ponderosa in het Belgische Deinze. Dinsdag werd de grens met Frankrijk overgestoken. Na een bliksembezoek aan een Franse akkerbouwer keerden de redacteuren op woensdag terug naar België. Donderdag ging de roadtrip door naar Nederland. De eerste tussenstop was bij Ploeger Machines aan de Electronweg. Dit bedrijf met 150 medewerkers is in meer dan 40 landen actief en maakt landbouwmachines. Op de voorlaatste dag gaat de route verder via Achterveld richting de Flevopolder. Tijdens de finaledag gaat de route via Zeewolde en Dronten naar Lelystad om uiteindelijk te eindigen in Swifterbant.

De redacteuren slapen ook op de trekker. Achter de trekker hangt een varkenstransportbak waarin de heren de nachten doorbrengen.