Bergen op Zoom

Reddingsbrigade zamelt weer geld in voor Serious Request

Redactie Redactie

Reddingsbrigade Bergen op Zoom gaat dit jaar weer geld inzamelen voor Serious Request. Op 21 december varen Nederlandse reddingsbrigades met 33 boten van Nijmegen naar Utrecht. Daar komen ze 23 december aan.

De vaartocht voor Serieus Request noemen ze Serious Rescue en het is de negende keer dat ze meedoen. Christian Mous, penningmeester van de reddingsbrigade Bergen op Zoom, vertelt dat het een steeds groter succes wordt. “Het eerste jaar was er nog weinig aandacht voor, nu helpen andere reddingsbrigades ook mee. We gaan proberen het bedrag van 17.500 euro van de eerste keer te overtreffen. Ook verkopen wij muffins en American cookies, wat elk jaar weer een succes blijkt.”

Saamhorigheid

Joey Otte, dit jaar voor de tweede keer teamcaptain tijdens Serious Rescue, vindt het erg belangrijk om mee te doen. “Ik vind het erg leuk om mee te doen en vind het altijd erg gezellig. Het leukste vind ik de saamhorigheid die er bij komt kijken, omdat je met z’n allen naar een doel streeft: een zo hoog mogelijk geldbedrag ophalen voor Serious Request.”

Het thema van Serious Request dit jaar is ‘Lifeline’. Het geld dat wordt ingezameld is bedoeld voor reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.