West-Brabant

Regenboogvlag wappert voor Coming Out Dag

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In verschillende gemeenten in onze streek is donderdagochtend de regenboogvlag gehesen. Dit werd gedaan in het kader van Coming Out Dag.

Op Coming Out Dag wordt er aandacht besteed aan de sociale acceptatie van LHBTI’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen).

Naast het hijsen van de regenboogvlag staat COC West-Brabant nog op verschillende andere manieren stil bij de Coming Out Dag. Op vrijdag 12 oktober is de voorpremière van de film “Girl” in de City Bioscoop in Roosendaal. Aansluitend is er een filmbespreking en ontmoetingsborrel in café 3 Weesgegroetjes in Roosendaal.

Ontmoetingsgroep

Op zondag komen de Jong&Out en All4Friends groepen bij elkaar in Bergen op Zoom. Jong&Out is een ontmoetingsgroep voor jongeren van 12 t/m 18 die behoren tot de LHBTI gemeenschap of hiermee begaan zijn. De jongeren bepalen zelf wat zij die middag doen. Van film kijken tot gezelschapspelletjes. Het COC verzorgt de frisdrank en als afsluiter een lekkere pizza. De middag is van 14:00 tot 17:00 in het Jongeren Ontmoetingscentrum achter Gebouw-T. Bij All4Friends is iedereen welkom vanaf 16:00 in café “de Fabriek”.