Roosendaal

Regietablet is Beste idee van Groenhuysen, publieksprijs voor rollend speelbord

Vakjurywinnaars met hun regietablet (foto: © Groenhuysen)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De regietablet is dit jaar het Beste idee van Groenhuysen geworden. De Roosendaalse zorginstelling kiest elk jaar het meest innovatieve idee. De vakjury kiest voor de regietablet, een tablet waarop patiënten hun behandelprogramma kunnen bijhouden. De publieksprijs gaat naar het rollende speelbord. Hiermee kun je in coronatijd aan tafel ruim afstand houden en toch een bordspel spelen.

Door: Bianca van Vugt

Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts hebben het Beste idee van Groenhuysen 2021 gewonnen. De zorginstelling uit Roosendaal kiest elk jaar het meest innovatieve idee. Van Ommeren en Lambregts bedachten de regietablet en hebben daarmee de vakjury overtuigd. De jury is unaniem: “Het idee vergroot de eigen regie van klant. Zij krijgen inzicht in hun eigen behandelprogramma en zien waar ze aan toe zijn. Daarnaast helpt het ook de medewerkers, om hen te ontzorgen in vragen die klanten via de tablet zelf kunnen opzoeken.”

Kritisch uittesten

Toch is de jury ook kritisch, omdat ze denkt dat het gebruiken van een tablet niet voor iedereen even makkelijk is. “Dat moet niet leiden tot ongenoegen bij professional,” aldus de juryleden. Maar dat kan de komende tijd natuurlijk worden uitgetest door Groenhysen. “De aankomende pilot helpt hopelijk bij het generen van genoeg inzichten om het verder uit te rollen binnen onze organisatie. Want het is breed inzetbaar en makkelijk uit te voeren.”

De publieksprijs is dit jaar een nek-aan-nek-race geweest. Er hebben 1176 mensen gestemd op de genomineerden. Daarvan koos bijna 41 procent voor het idee van Ida Verbiest. Zij bedacht een rollend speelbord. Het is een oplossing voor het spelen van bordspellen, terwijl je ver uit elkaar moet zitten vanwege de coronamaatregelen. Door een houten plaat op wieltjes te zetten, rijdt je het spel makkelijk over tafel van de ene speler naar de andere.

De tekst gaat verder onder de foto van Ida Verbiest met haar publieksprijs (foto van Groenhuysen)

Winnaars verrast op hun werk

Groenhuysen heeft Verbiest dinsdag met een smoes naar het Odensehuis gelokt, waar ze werkt. “Ik ben er helemaal stil van,” zegt de winnares van de publieksprijs. “Ik had het echt niet verwacht.” En ook Van Ommeren en Lambregts zijn verrast. “oen we zagen dat Ida er met de publieksprijs vandoor ging, schatten we onze kansen klein. Ongelooflijk dat we nu toch de vakjuryprijs winnen.”

De winnaars krijgen 1.000 euro die ze mogen besteden aan een project voor Groenhuysen. Dat kan bijvoorbeeld een leuke activiteit zijn voor bewoners of een aankoop om de werkplek te verbeteren. Verbiest, Van Ommerern en Lambregts mogen zelf kiezen waar ze het prijzengeld aan uitgeven.