West-Brabant

Regio werkt samen aan vluchtelingenopvang

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Subregio Brabantse Wal gaat samenwerken om de vraag naar opvang voor vluchtelingen op te vangen. Dat maakte de burgemeesters van Woensdrecht, Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen en Rucphen woensdag bekend.

Commisaris van de koning Wim van de Donk verzocht in maart de gemeenten om 832 plekken voor vluchtelingen te realiseren, en 558 voor zogeheten statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning voor langere tijd. 

Bergen op Zoom en Roosendaal zullen de taak van noodopvang op zich nemen. De overige gemeenten gaan voor woningen voor statushouders zorgen.

Bergen op Zoom: 416 vluchtelingen, 75 statushouders

Roosendaal: 416 vluchtelingen, 75 statushouders.

Rucphen:    127 statushouders

Steenbergen: 140 statushouders

Woensdrecht:  140 statushouders

Jacques Niederer, coördinerend burgemeester van de subregio Brabantse Wal: “Niets doen is geen optie. Iedere gemeente heeft een taak om bij te dragen om deze mensen een dak boven hun hoofd te geven. Wie niet meehelpt, verplaatst de vraag naar een andere gemeente. Zo willen we niet met vluchtelingen en statushouders omgaan, en ook niet met elkaar als gemeenten. Het uitgangspunt is dan ook, dat iedere gemeente zich maximaal inspant en alle mogelijke creativiteit inzet om de taakstelling te halen.”

Iedere gemeente gaat de komende tijd op zijn manier zorgen de doelstelling te halen.

{webpage_link type=video id=4360}