Roosendaal

Regionaal dementie-evenement: bewegen is belangrijk

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Regionaal dementie-evenement op vrijdag 6 september in Roosendaal gaat over bewegen. Het is voor mensen met geheugenproblemen of die dement worden belangrijk te blijven bewegen.

Het dementie-evenement is bedoeld voor mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers. Er is een informatiemarkt, er zijn workshops beweging en dans en er zijn demonstraties met bijvoorbeeld zorgrobots. Je kunt er met een virtual realitybril zelf beleven hoe het is dement te worden. Ook zijn er lezingen van een specialist ouderengeneeskunde en een fysiotherapeut.

Er is een ruimte op het evenement waar mensen met dementie kunnen blijven. Er wordt gezorgd voor dagbesteding en er is verzorging. Dat wordt geregeld door het Odensehuis, een inloophuis voor mensen die last krijgen van hun geheugen of die dement worden. Ook bij deze dagbesteding gaat het vrijdag over bewegen.

Het regionaal dementie-evenement wordt georganiseerd door het Dementienetwerk West-Brabant. Het is op vrijdag 6 september in de Centrale Bibliotheek aan de Markt 4a in Roosendaal. Het evenement begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De entree is gratis.