Bergen op Zoom

Reinoud Krijnen stapt uit fractie van CDA Bergen op Zoom

Reinoud Krijnen stapt per direct uit de fractie van CDA Bergen op Zoom © Gemeente Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Reinoud Krijnen stapt per direct uit de fractie van het CDA in Bergen op Zoom. Hij gaat verder als eenmansfractie. Zijn partij gaat Samen 0164 heten.

 

 

Naar eigen zeggen voelt Krijnen zich niet gehoord binnen het CDA. Hij vindt dat er onvoldoende gecommuniceerd wordt met burgers, leden en andere partijen. Krijnen zat pas sinds afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in de raad. Voor hem was het grote breekpunt het afblazen door de coalitie van het City Service Punt, de grote bewaakte fietsenstalling die in de Fortuinstraat moest komen. Hij stemde als enige van zijn partij voor de fietsenstalling. “Het is een gemiste kans”, aldus Krijnen.

Coalitie

Annette Stinenbosch van het CDA Bergen op Zoom betreurt het vertrek van Krijnen. “Wij kunnen niet anders dan zijn wens accepteren, maar betreuren deze manier van werken”, schrijft ze in haar reactie. De Bergse coalitie van GBWP, VVD, CDA en GroenLinks heeft nog wel de meerderheid in de gemeenteraad, ondanks het vertrek van Krijnen. Namelijk 18 van de 33 zetels.