Bergen op Zoom

Renata uit Bergen op Zoom kan eindelijk weer veilig oversteken

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Een kleine aanpassing aan een stoplicht, heeft voor Bergenaar Renata Dubbelman het leven een stukje makkelijker gemaakt. Dubbelman kon vanaf haar aangepaste fiets niet bij het knopje van het stoplicht. De gemeente heeft dat nu voor haar opgelost.

Renata woont sinds 2015 in de woonwijk Bergse Plaat. Vanwege haar lichamelijke beperking, is ze afhankelijk van haar scootmobiel en haar aangepaste fiets. Op haar fiets met drie wielen rijdt ze door weer en wind naar haar werk in Bergen op Zoom, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Op een veilige manier de Laan van Borgvliet oversteken kon niet, doordat het knopje boven haar bereik zat. Met gevaar voor eigen leven stak ze regelmatig noodgedwongen over terwijl het stoplicht op rood stond. En soms zat er niks anders op dan tegen het verkeer in fietsen.

Gemeente komt in actie

Nadat Renata en de stichting Toegankelijk Bergen op Zoom al aan de bel hadden getrokken, informeerde Streekomroep ZuidWest en dagblad BN DeStem dit najaar ook bij de gemeente. Dit leek het laatste zetje voor de gemeente om in actie te komen. Onlangs werd het knopje van het stoplicht lager gemonteerd, tot grote blijdschap van Renata. Ook veel andere mensen in een scootmobiel zijn hier volgens haar mee geholpen. Renata kan weer veilig tussen haar huis en haar werk reizen.

Lees ook: Ruim twee jaar deed de gemeente niets aan verkeersveiligheid van Renata