Nispen

René van Gastel krijgt lintje voor inzet bij NSV en St. Ceacilia

Foto: gemeente Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

René van Gastel uit Nispen heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn inzet bij voetbalclub NSV Nispen en Harmonie St. Ceacilia. Burgemeester Han van Midden heeft het lintje vrijdagavond bij Van Gastel opgespeld. Dat gebeurde tijdens een boekpresentatie over het 100-jarig bestaan van NSV.

Door: Bianca van Vugt

Hij is een jochie van acht als hij lid wordt van voetbalvereniging NSV Nispen. En hij is er nooit meer weggegaan. René van Gastel uit Nispen zit zelfs al 30 jaar in het bestuur van NSV en is al 12 jaar penningmeester. Hij steekt er vele uren per week werk in, allemaal vrijwillig. En ondertussen helpt hij ook Harmonie St. Ceacilia, waar zijn vrouw in het bestuur zit. “Een bijzondere, onmisbare vrijwilliger,” noemt de gemeente Roosendaal hem. Koning Willem Alexander is het daar mee eens en heeft Van Gastel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Boekpresentatie, of is er toch meer aan de hand?

Van Gastel denkt dat het vrijdagavond alleen gaat om het grote jubileum van NSV Nispen. De voetbalclub bestaat 100 jaar en dus is er een boek gemaakt over de geschiedenis van NSV. Burgemeester Han van Midden is uitgenodigd voor de boekpresentatie en de receptie, maar komt in het geheim natuurlijk ook om Van Gastel het welverdiende lintje op te spelden. Verrassing!

NSV Nispen en St. Ceacilia zijn blij met het vrijwilligerswerk van Van Gastel. Hij doet de complete administratie van NSV, dus houdt alles bij over de kantine, de leden, de contributie, de sponsorgelden en de tweewekelijkse loterij bij de thuiswedstrijden. Van Gastel is ook verantwoordelijk voor de jaarstukken en de financiële verantwoording bij de voetbalbond KNVB. Dat kost hem al gauw een uurtje of 20 per week. Hij is in de loop der jaren ook nog jeugdtrainer, verzorger, assistent-scheidsrechter en teammanager geweest.

Van Gastel doet wat hij belooft

De voetbalclub noemt Van Gastel een bijzondere vrijwilliger. “Ook al moet hij vaak tot laat overwerken, hij zal altijd bij NSV langs komen om de laatste puntjes op de i te zetten voor de te spelen wedstrijden van NSV 1 en 2 op de aankomende zondag,” schrijven zij in de aanvraag voor het lintje. “Ook als hij door het overwerk een deel van een vergadering mist, zal hij altijd nog even langs komen om te zien of hij nog wat moet doen voor de vereniging. Als decorandus zegt dat hij iets doet, dan weten de andere leiders, trainers en bestuursleden altijd dat het ook daadwerkelijk wordt gedaan.”

Ook de harmonie mag rekenen op de inzet van Van Gastel. “Naast diverse bardiensten staat decorandus ook tijdens jaarlijkse muziekfeesten achter de bar, is hij jurylid bij de foto-challenge tijdens deze jaarlijkse muziekfeesten en helpt hij met het schenken van koffie en thee in de pauze,” somt het bestuur van St. Ceacilia op. “Partner van decorandus zit in het bestuur van de harmonie, decorandus verzorgt voor haar het mailverkeer en diverse andere administratieve taken voor de harmonie.” Ook daar is Van Gastel één of twee uur per week mee bezig.

Lees ook: 100-jarige krijgt kunstgrasveld cadeau: gemeente feliciteert NSV Nispen