Hoogerheide

Rennen, slingeren en en klimmen tijdens Woensdrechtse Obstacle Run

Pascal Brugman (foto) organiseert de Woensdrechtse Obstacle Run samen met Wouter Troost.

Pascal Brugman (foto) organiseert de Woensdrechtse Obstacle Run samen met Wouter Troost.

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Rennen door het bos, slingeren aan touwen en over strobalen heen klimmen. Deelnemers aan de Woensdrechtse Obstacle Run kunnen hun borst nat maken! In een korte tijd hebben de organisatoren alles uit de kast gehaald om een uitdagend parcours te maken voor de eerste editie van het evenement.

In de organisatie van het sportevenement zitten Pascal Brugman en Wouter Troost. Brugman deed in het verleden mee aan hardloopevenementen, maar merkte dat er -op de Kermisloop na- niet veel hardloopevenementen zijn in de regio. Bij de Halsterse Roversrun kwamen liefhebbers van obstacleruns wel aan hun trekken, maar dit evenement lijkt een stille dood te zijn gestorven. “Ik wilde iets met hardlopen organiseren. Wouter wilde iets met kracht gaan doen, en zo ontstond het idee voor de Woensdrechtse Obstacle Run”, zegt Brugman.

De twee bundelden de krachten en begonnen hun netwerk aan te spreken. Ze gingen in gesprek met gemeente en natuurmonumenten, regelden ehbo-ers, verkeersregelaars, dj’s en tenten. Ook werden de nodige sponsors gevonden. “De sponsors kunnen een obstakel sponsoren”, legt Brugman uit. “Zo gaat de Jumbo iets met winkelwagens doen, levert Woodskullz wijnvaten en kabelhaspels en zorgt Aerden voor autobanden.”

Het is belangrijker dat mensen meedoen en plezier hebben dan dat ze alles doen

De organisatie heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om er een uitdagend parcours van te maken. Eén van de favorieten van Brugman is het apenhangen, waarbij je ondersteboven aan armen en benen over een touw naar de overkant moet zien te komen. Ook zullen de deelnemers door waterbakken moeten zwemmen en door rioolbuizen moeten kruipen. In samenwerking met palletbedrijf Van der Pol uit Woensdrecht komt er een palletbaan. “Het is uitdagend genoeg voor iedereen, maar als een deelnemer een bepaald obstakel niet ziet zitten, dan mag hij of zij er langs lopen. Het is belangrijker dat mensen meedoen en plezier hebben dan dat ze alles doen.”

Sportschool

Er zijn twee categorieën van 3 kilometer: de kids- en ouderrun (10-11 uur) en de familie- en teamrun (11-12 uur). Voor de echte fanatiekelingen is er de full obstacle run (12-16 uur) van maar liefst 7 kilometer. Naast een langere afstand en een aantal extra obstakels krijgen de deelnemers daarbij ook nog zware fitnessoefeningen voor de kiezen zoals burpees, squads en lunges. Die oefeningen komen als vanzelfsprekend uit de koker van Wouter Troost, die in het dagelijks leven eigenaar is van sportschool Anytime in Hoogerheide.

Verbinding

Pascal Brugman en Wouter Troost worden bijgestaan door vrijwilligers die uit de hele gemeente Woensdrecht komen. “We werken zoveel mogelijk samen met lokale mensen en bedrijven, zonder ons te beperken tot één dorp. Dat we vrijwilligers en deelnemers hebben uit alle kernen komt de lokale verbinding ten goede”, aldus Brugman.

De start- en finishlocatie is op het evenemententerrein aan de Scheldeweg. Bezoekers kunnen parkeren bij het Kloosterhof, waar ook de kleedkamers en douches gebruikt kunnen worden. Om mee te doen moet je jezelf aanmelden.