Bergen op Zoom

Renovatie Gageldonk-West gaat nieuwe fase in: Populierenbuurt op de schop

Han Verbeem Han Verbeem

Gageldonk-West is hard op weg misschien wel de mooiste wijk van Bergen op Zoom te worden. Woningcorporatie Stadlander en de gemeente hebben in 2012 de handen ineengeslagen bij de wijkvernieuwing van Gageldonk. Maandag is de grootschalige renovatie een nieuwe fase ingegaan: nu worden de straten en riolering in de Populierenbuurt rondom de Hertshoornstraat aangepakt.

Zonnige toekomst

Maandagochtend zijn de werkzaamheden aan de Hertshoornstraat begonnen. Wethouder Patrick van der Velden geeft daarbij het startsein en dat doet hij onder een felblauwe hemel, zittend in een graafmachine. “Een zonnige dag”, constateert wethouder Patrick van der Velden.”En een zonnige toekomst voor de wijk.” Want de vernieuwde, duurzame wijk willen de ontwikkelaars sámen met de bewoners vormgeven. Deze kunnen ideeën en suggesties aanleveren bij Stadlander, via de website en via Facebook. Woningcorporatie Stadlander vindt het belangrijk om de buurt nauw te betrekken bij de wijkontwikkeling, benadrukt ook vastgoedirecteur Stefan van Loon van Stadlander.

Openbare werken

“We werken aan de openbare werking zoals de verlichting, riolering en bestraten”, legt wethouder Van der Velden uit. Elders in de buurt zullen ook woningen onder de slopershamer gaan en komt er nieuwbouw voor in de plaats met een gecombineerd aanbod van koop- en huurwoningen. Toch blijven ook delen behouden en ondergaan een renovatie zodat ze er weer vele jaren tegenaan kunnen. Gageldonk-West is een écht Bergse wijk met een sociaal karakter en een gevarieerde bevolkingssamenstelling. “Dat wijkkarakter willen we behouden”, merkt de lokale bewindsman op.

Overlast beperken

Christ Schapers is directeur van het aannemingsbedrijf dat de openbare werken uitvoert. Hij verwacht dat deze al met al een jaar zullen duren. Daarbij is overlast voor de wijk helaas onvermijdbaar, moet hij toegeven. “Zonder overlast geen werk”, zegt Schapers. Maar om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de omwonenden tijdig geïnformeerd. Mochten er desondanks problemen zijn, of zijn er vragen over de werkzaamheden, dan kunnen de omwonenden dat doorgeven aan de aannemer via het e-mailadres [email protected].