Roosendaal

Renovatie geluidschermen langs A58 Roosendaal begonnen

Kimberley Mies Kimberley Mies

Rijkswaterstaat gaat de komende tijd geluidsschermen die langs de A58 staan controleren en renoveren. Dit gebeurt tussen knooppunt De Stok en Roosendaal-Oost. Hiervoor wordt de begroeiing aan de voor- en achterzijde van de geluidschermen weggehaald.

Door: Maarten Elst en Kimberley Mies

“Voordat we kunnen beginnen met het renoveren van de geluidschermen, moeten we voorbereidende werkzaamheden verrichten”, vertelt Maurice van der Graef, woordvoerder van Rijkswaterstaat. “We zijn nu eerst de begroeiing rondom de geluidsschermen aan het weghalen. Dit doen we zodat we de geluidschermen goed kunnen inspecteren. Aan de hand van ons onderzoek kunnen we dan een renovatieplan maken.”

Onderzoek

Naar verwachting zal het weghalen van de begroeiing zo’n zes weken in beslag nemen. Hierna kan het onderzoek beginnen. “We gaan de geluidsschermen, de bevestiging van de geluidsschermen en de grondlichamen controleren”, vervolgt Van der Graef. De geluidsschermen moeten als ze gerenoveerd zijn tot 2045 mee kunnen gaan. 

Geluidsoverlast

Volgens Van der Graef is het mogelijk dat er enig geluidshinder zal ontstaan. “Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen. Hierin staat dat er eventuele geluids- en verkeershinder kan ontstaan door de werkzaamheden en wanneer dit zal plaatsvinden.”