Woensdrecht

Rens Tulner wint eerste wedstrijd in Ronde van Woensdrecht

Kopgroep met Rens Tulner, Rico van Damme, Remco Schouten en Tom Vermeer (foto: 112markiezaten)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Rens Tulner uit Lexmond heeft zaterdag de eerste wedstrijd gewonnen in de Ronde van Woensdrecht. Er volgende de komende weken nog vier wedstrijden. Maar Tulner rijdt er nog maar drie. Want volgende week kan hij er niet bij zijn, dan moet hij een wedstrijd rijden in Tsjechië voor zijn ploeg Volker Wesssel.

De Woensdrechtse Wielerzomer is dit jaar niet zo spectaculair begonnen als vorig jaar. Er was deze keer meer concurrentie van andere wielerrondes, zoals een criterium in Dordrecht en de wielerklassieker Valkenswaard. Volgens de organisatie van de Woensdrechtse Wielerzomer viel hierdoor de belangstelling bij de elite/beloften wat tegen. “Desalniettemin hebben zij een schitterende wedstrijd laten zien,” aldus de organisatie.

Een bloedsnelle eindspurt tussen vroege vluchters

De renners hadden er duidelijk zin in te koersen in Woensdrecht. Ze gingen er vol in, meteen vanaf het begin. Tulner nam al vroeg de leiding, samen met Rico van Damme uit Yerseke, Remco Schouten uit Gouda en Tom Vermeer uit Wuustwezel . “In de Ronde van Woensdrecht draaide het uit op een bloedsnelle eindspurt tussen vroege vluchters,” aldus de organisatie. Hans Dekkers en Jasper de Laat probeerden de kopgroep nog in te halen. Maar het lukt hen niet het gat nog dicht te rijden.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Foto: Christ Mous

Tegen het eind van de etappe probeerde een enkeling nog weg te rijden van de kopgroep om een sprint te voorkomen. Maar zij werden steeds teruggepakt door de andere renners. En dus moesten ze de wedstrijd beslissen met een sprint. Die werd ingezet door Van Damme. Schouten reageerde, maar die tegenaanval kon Van Damme nog aan. Maar de eindsprint die Tulner inzette was te veel voor Van Damme. De man uit Lexmond ging als eerste over de finish en won de eerste wedstrijd in de Ronde van Woensdrecht. “Het ging ook zo hard,” liet Tulner na afloop weten.

Je probeert zo’n klassement wel naar je hand te zetten

Volgende week is de Ronde van Woensdrecht in Ossendrecht. Dan is Tulner er niet bij, omdat hij een wedstrijd rijdt voor zijn ploeg Volker Wessel. Maar de weken daarna in Putte, Hoogerheide en Huijbergen is hij er weer bij. “Je probeert zo’n klassement wel naar je hand te zetten,” aldus een optimistische Tulner.

Ook de nieuwelingen reden zaterdag in de Ronde van Woensdrecht. Daar ging de overwinning naar Julian Vergouw uit Amsterdam, die Rens Grommel uit Uithoorn en Mark Mandemaker uit Hoogvliet achter zich liet. Volgende week is de tweede wedstrijd van de Ronde van Woensdrecht en die is in Ossendrecht. Voor deze wedstrijd is meer interesse dan voor die van afgelopen zaterdag, zo merkt de organisatie. “De wedstrijd voor elite/beloften is nagenoeg vol. En bij de categorie nieuwelingen junioren is de belangstelling ook zeer groot.”