Bergen op Zoom

Rent-a-Cop moet meer veiligheid opleveren in Bergen op Zoom

Rent-a-Cop is een project waarbij de burgers van een wijk zelf aan kunnen geven bij de politie waar zij eens zouden moeten controleren op verkeersovertredingen © Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

GWBP en CDA zien graag dat Rent-a-Cop ook in Bergen op Zoom wordt geïntroduceerd. Rent-a-Cop is een project waarbij de burgers van een wijk zelf aan kunnen geven bij de politie waar zij eens zouden moeten controleren op verkeersovertredingen.

 

 

 

In Gilze-Rijen leverde dit project ruim dertig bekeuringen op. Bestuurders werden beboet voor te hard rijden, rijden zonder gordel, rijden op de verkeerde weghelft en foutparkeren. Raadsleden Paul Schut van GWBP en Erik Verbogt van CDA Bergen op Zoom hebben bij het college aangegeven dat zij dit ook wel willen in de stad. Zij horen regelmatig geluiden van overlast van fout geparkeerde auto’s, snelheidsovertredingen en asociaal rijgedrag in de wijken van Bergen op Zoom.

Verbetering

Met de actie Rent-a-Cop kunnen wijkbewoners via e-mail, twitter of persoonlijk aangeven waar ze controles willen zien in de wijk. Met het project komt de politie beter in contact met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen. Het project heeft de afgelopen jaren in diverse gemeenten en wijken tot zeer succesvolle resultaten geleid. En dan niet alleen in het aantal bekeuringen wat dit opleverde, maar ook in de verbetering van de binding tussen politie en burger.