Bergen op Zoom

Restaurant 1397 is nieuwe naam van voormalig restaurant Hemingway: ‘De beleving is compleet’

Anouk Houweling Anouk Houweling

Voormalig restaurant Hemingway gaat vanaf deze week verder als Restaurant 1397. Het restaurant is binnen de muren van hotel De Draak naar de grote zaal verhuisd. Vanwege de historie van de zaal is gekozen voor een naamwijziging die daaraan refereert.

Toen vorig jaar de coronacrisis uitbrak, moest directeur-eigenaar Frans Hazen iets bedenken om de gasten op een goede en veilige manier te kunnen ontvangen. Met de beperkte ruimte in restaurant Hemingway, was dat niet haalbaar. “Ik heb toen gezegd, we gaan verhuizen naar de grote zaal, want dan kunnen we ten minste dertig gasten blijven ontvangen.”

Definitief

Uiteindelijk is Hazen erg blij met de verhuizing en heeft hij besloten het restaurant niet meer terug te verplaatsen. Daarmee worden de gasten nu in de oudste en meest historische omgeving ontvangen. “We zijn het oudste hotel van Nederland en als de gasten hier hun maaltijd eten, wordt dat veel meer voelbaar”, vertelt Hazen trots. In de zaal hangen afbeeldingen van de geschiedenis van De Draak en ligt er op de grond een groot kleed waarop een draak te zien is. “De beleving is compleet zo.”

Personeel

Met de verhuizing naar de grote zaal kunnen er meer gasten ontvangen worden. Dat betekent ook dat er extra personeel gevonden moest worden voor de bediening en in de keuken. In deze tijd is het vinden van personeel voor veel horecabedrijven een probleem. Daar heeft Hazen geen last van gehad. Hij heeft de extra mensen gevonden die nodig waren.

Tweede verbouwing

Voor volgend jaar staat er nog een verbouwing op de planning. De keuken krijgt namelijk een nieuwe plek achter de receptie. “We gaan het dan zo vormgeven dat gasten tijdens het inchecken een blik kunnen werpen in de keuken”, vertelt Hazen. Ook komen er een aantal chef’s tables naast de keuken waarbij gasten direct contact hebben met wat er in de keuken gebeurt.

Hotelbar

Naast de verbouwing van de keuken wordt het oude restaurant ongebouwd tot hotelbar. “Dat wordt wel upscale”, zegt Hazen. Hij wil zich met deze bar onderscheiden van andere bars in de regio. “Een uitstraling met een bovenregionaal karakter, maar uiteraard blijft elke Bergenaar of Roosendaler van harte welkom.”