Wouw

Restaurant op het Land is terug: ‘Je moet wel van uiteten houden’

Videospeler wordt geladen.
Huidige tijd 0:00
Tijdsduur 2:07
Geladen: 3.09%
Streamtype LIVE
Resterende tijd 2:07
 
1x
    • Hoofdstukken
    • beschrijvingen uit, geselecteerd
    • ondertiteling uit, geselecteerd
    • default, geselecteerd

    Stijn Nooijens Stijn Nooijens

    Voor de derde keer staat er een grote tent tussen de aspergebedden in Wouw. In 2018 en 2019 stond de tent er ook al – wel in een andere stijl – en sinds 10 mei is het concept van ondernemer Frenk Theuns chiquer en exclusiever terug. Het pop-up restaurant blijft staan tot en met 9 juni.

    “Het is dit jaar compacter, exclusiever en mooier”, begint Theuns. Vanuit het restaurant kijkt de gast uit op de aspergebedden, snijbonen en wijngaarden. Dat het concept aanslaat is een feit. Ruim tachtig procent van de plaatsen zijn al volgeboekt. “Mensen willen het graag eens meemaken.”

    Voor de lunch- en dinerkaart is Patrick Doelen met zijn team van acht mensen overgekomen vanuit Maastricht. Hij heeft hier zijn eigen restaurant: wijnrestaurant Mes Amis. Doelen en Theuns begonnen zes jaar geleden met samenwerken. “In Maastricht organiseerden wij al het wijnrestaurant op het land. Dit jaar mag ik een uitstapje maken naar West-Brabant”, vertelt hij.

    Patrick Doelen uit Maastricht
    Patrick Doelen is met zijn team overgekomen vanuit Maastricht om in West-Brabant te koken (foto: ZuidWest Update).

    Doelen logeert met zijn team in Wouw. “Wij vinden het erg leuk hier. De mensen zijn ontzettend gezellig. Het is een leuke uitdaging om zo ver van huis iets tofs neer te zetten.”

    Aandacht voor de gast is enorm belangrijk.

    Het restaurant serveert niet alleen asperges. “We hebben er een fine dining-concept van gemaakt. Aandacht voor de gast is enorm belangrijk”, vertelt Theuns. Bij het samenstellen van de gerechten wordt goed nagedacht over de smaken en ingrediënten. “We gebruiken ook producten uit de regio,” voegt hij toe. Doelen kookt naar eigen zeggen in Maastricht op ‘een leuk niveau’. “Dat willen we hier graag ook overbrengen.”

    Mensen kunnen heerlijk genieten van een glas wijn.
    Mensen kunnen heerlijk genieten van een glas wijn (foto: ZuidWest Update).

    Theuns wil zich met zijn pop-up restaurant graag onderscheiden. “Je zult een beetje van uiteten moeten houden”, vertelt hij. De ondernemer benadrukt dat bezoekers écht voor de beleving komen. “Een eetcafé is – met alle respect – een heel ander niveau. Bij ons ga je uiteten met een beleving. Je moet er wat centjes voor over hebben.”

    Organiseren

    Ondernemen is de Wouwenaar op het lijf geschreven. Het is niet het eerste project dat Frenk organiseert in Wouw. Eerder zette hij al Wouw on the Beach en Wouw on Ice op. “Ik vind het gewoon leuk om te doen, daar begint het mee.” De ondernemer merkt dat de feesten en evenementen die hij organiseert hoog scoren op de populariteitsladder.

    Als je iets doet, moet je het wel goed doen.

    “Ik denk dat het vaak ook iets toevoegt aan het sociale aspect in het dorp en de omgeving.” Binnenkort komt Theuns dan ook weer met een nieuw muziekevenement, dit keer met – voor Nederlandse begrippen – grote namen als André Hazes, Gerard Joling en Tino Martin. “Als je iets doet, moet je het wel goed doen,” lacht hij.

    Midden op het land in Wouw staat een grote tent.
    Midden op het land in Wouw staat de grote tent (Foto: ZuidWest Update).