Hoogerheide

Restaurant Parwaan brengt Afghaanse keuken naar Hoogerheide

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Voortaan vind je midden in Hoogerheide een stukje Afghanistan. Want zaterdag is daar het nieuwe restaurant Parwaan geopend. De geuren van de buitengril waren over heel het Ouwe Raedthuysplein te ruiken. Eigenaar Arezo Sultani en haar vriend brengen hiermee de Afghaanse keuken naar Hoogerheide.

Op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide schijnt de voorjaarszon. En op een vol terras zitten mensen heerlijk te eten. Op zich niets bijzonders, zou je denken. Maar op dit terras maak je kennis met de Afghaanse keuken. Want sinds zaterdag kun je terecht bij restaurant Parwaan. Aan de gevel wappert de Afghaanse vlag met de zwart-rood-groene verticale banen. En binnen hangt een collage van foto’s uit het Aziatische land.

Iedereen hier naartoe trekken met de geuren van onze keuken

Arezo Sultani wil haar achtergrond en cultuur graag delen met klanten. “Heerlijk eten. Klantvriendelijkheid. Gastvrijheid. Eigenlijk alles wat de Afghaanse cultuur omschrijft.” In de hoek van het terras staat een professionele barbecue die vol ligt met lange spiezen heerlijk gekruid vlees. En je ruikt ze al van verre. Sultani lacht. “Vandaag was dat ook de intentie, om iedereen hier naartoe te trekken met de geuren van onze keuken.”

Dat lijkt goed te lukken. De tafels zitten vol met mensen die duidelijk smullen van het Afghaanse eten. Natuurlijk met een glaasje fris of een pilsje er bij. Maar wat mag je op je bord verwachten bij Parwaan? “De Afghaanse keuken is heel gevarieerd. Je hebt heel veel vleesgerechten, heel veel rijstgerechten ook. En heel veel deeggerechten, dus ook voor de vegetariërs hebben we een heel rijk keuken en een heel ruim aanbod,” vertelt Sultani trots.

Het enthousiasme en de passie en de liefde

De twee ondernemers zijn geen onbekenden in Hoogerheide. “Mijn vriend heeft al jaren hier achter zijn naaiatelier. Hij maakt en vermaakt kleding en dit kwam op ons pad. En we hadden zoiets van ‘wij gaan hier gewoon voor’. Zodoende,” vertelt Sultani verder. “En het enthousiasme en de passie en de liefde die wij ervaren voor de Afghaanse keuken en cultuur willen wij hier in Hoogerheide overbrengen.”

Het stel merkte dat klanten van het naaiatelier enthousiast reageerden op hun idee een Afghaans restaurant te beginnen. “Ze hadden zoiets van ‘Ja, Hoogerheide is toe aan iets nieuws’. Dus dat is geweldig,” vertelt Sultanis hoopvol. Het terras zat zaterdag in elk geval al vol. Het restaurant zelf moet natuurlijk nog wachten op de versoepeling van de coronamaatregelen. “De opkomst die wij nu hebben, ja top! Maar ik heb er ook alle vertrouwen in dat de gasten binnen zullen komen. We hebben er heel veel tijd en energie in gestoken en we willen heel graag dat iedereen er van kan genieten.”