Bergen op Zoom

Restaurant Saus uit Bergen op Zoom heeft het beste terras van Brabant

Foto: restaurant Saus.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er zijn veel mooie terrassen in Brabant. Maar het beste, dat is te vinden in Bergen op Zoom volgens de Misset Horeca Top 100. Het restaurant is zesde geworden op een landelijke lijst. “Hiermee zetten we Bergen op Zoom en de Boulevard echt op de kaart!”

Het is bijzonder en een grote eer om de aanvoerder van Brabant te zijn als het gaat om terrassen, begint Saus-eigenaar Frank van den Avert. “En dit is gewoon een enorme waardering naar alle medewerkers. Als je in één provincie de beste wil zijn, dan is het wel Brabant. Het is hier gezellig en bourgondisch. Als je de beste van deze provincie bent, dan is het alsof je de beste van de wereld bent!”

Voortraject

Maandag zijn Frank en alle medewerkers aanwezig geweest bij de uitreiking van de Misset Horeca Top 100. “Maar voor we daarvoor uitgenodigd waren hebben we een heel traject doorlopen hoor”, legt hij uit. Dat begon namelijk met een aantal bezoeken van mystery guests. “Zonder dat je het weet komen deze mensen langs. Ze toetsen je aan de hand van een lijst, bijvoorbeeld op gastheerschap, uiterlijk en hygiëne.”

Saus viel goed in de smaak bij deze mystery guests. “Na ieder bezoek kwamen we een ronde verder. Uiteindelijk is zelfs de hoofdjury op bezoek geweest.” De horecaondernemer denkt dat Saus zo gescoord heeft door de manier waarop de bediening getraind is. “We heten onze gasten echt welkom, we serveren goede dranken en lekker eten. Dat heeft ons goed gedaan denk ik.” De jury kreeg tijdens hun bezoek eggs benedict. “Dat is een briochebroodje met zalm of beenham, een gepocheerd eitje, hollandaisesaus en een topping van kaviaar.”

Gemeente Bergen op Zoom

Een dag na de uitslag is het een gekkenhuis bij Saus. “Mensen fietsen voorbij en roepen keihard ‘gefeliciteerd!’. Heel de zaak staat vol bloemen, de felicitaties blijven maar binnenstromen via sociale media. Je krijgt enorm veel eer.” En dat is waar de medewerkers van Saus het ook voor doen volgens Frank. “Dit is voor het echie. Hiermee zetten we Bergen op Zoom en de Boulevard op de kaart. Mede dankzij de gemeente Bergen op Zoom.”

Want over de gemeente wil Frank toch nog even wat kwijt. “Dat wij Brabants beste zijn komt mede dankzij de gemeente Bergen op Zoom. Ze geven ons de vrijheid om hier te ondernemen. De gemeente heeft grote plannen voor de Boulevard, en samen tillen we deze plek naar een hoger niveau. We zijn de gemeente enorm dankbaar, zij maken deel uit van onze motivatie. We hebben al het beste terras van Brabant, nu nog de beste boulevard.”

Aan de top zijn is prachtig, daar willen we zeker blijven!

Frank ziet de toekomst van zowel Saus als de Boulevard dan ook rooskleurig in. “Aan de top zijn is prachtig, en daar willen we zeker blijven. Er is een stimulans voor het team om te blijven waar we nu zitten, en misschien dat we nog wel een stapje hoger kunnen komen. Elkaar beter maken blijft de doelstelling. Samen met de gemeente Bergen op Zoom!”

De iglo’s die onderdeel zijn van het winterterras van Saus | foto: restaurant Saus.