Bergen op Zoom

Restaurants zitten nog met veel vragen voor heropening

Maarten Elst Maarten Elst

Bij Restaurant De Hemel in Bergen op Zoom zitten eigenaren Eddy Eddai en Emmy van Gils met de handen in het haar. Ze staan te popelen om op 1 juni weer te beginnen, maar hebben nog veel vragen. Hoeveel personen mogen er aan een tafel zitten? En hoe kunnen zij het smalle restaurant zo indelen dat ze zoveel mogelijk klanten kunnen ontvangen?

Eigenaar Eddy Eddai schuift nog maar eens met wat tafels en stoelen. “Sinds het moment dat minister-president Mark Rutte de woorden uitsprak dat we weer op restaurant mochten, stromen de reserveringen binnen. Het enige probleem is: we weten nog niet hoe de invulling van de regels er daadwerkelijk uit gaat zien”, aldus Eddai.

De eigenaar van restaurant De Hemel moet zeker nog tot en met 26 mei wachten tot hij concrete oplossingen weet voor de inrichting van de eetgelegenheid. “Normaal gesproken hebben we een capaciteit van 80, maar als er anderhalve meter afstand dient te worden gehouden, is dat een stuk minder. Het wordt puzzelen, maar ik ben optimistisch ingesteld. Ik heb er vooral veel zin in om weer te beginnen”, aldus Eddai.