Hoogerheide

Reünie van Duo Element: ‘We waren niet succesvol, we waren een begrip!’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Na een lange stilte keert het bekende Duo Element, bestaande uit toetsenist René van den Bergh en drummer Wilfred Plompen, terug naar het podium voor een nostalgische reünie. Het evenement, gepland op 30 juni 2024 in café ‘t Pleintje te Hoogerheide, belooft een spektakel te worden voor oude en nieuwe fans.

In de jaren negentig veroverde Duo Element de harten van menig feestganger in het zuiden van Nederland. Met optredens variërend van braderieën en kermissen tot feesten en partijen, werd het duo een begrip van Vlissingen tot Breda en zelfs daarbuiten. Hun repertoire, een mix van Engelse, Nederlandse en Franse hits, gekruid met een gezonde dosis entertainment, zorgde voor volle zalen.

Optredens

René van den Bergh, de toetsenist, herinnert zich hun eerste succesvolle optredens nog goed. “We begonnen als een duo uit noodzaak na een herstructurering van onze vorige band. Ons eerste optreden was meteen een hit, en binnen een paar maanden liepen de boekingen storm,” vertelt René. Met een breed repertoire van covers en eigen nummers bouwden ze snel een naam op. Dat het duo succesvol was, is volgens Plompen een understatement: “We waren niet succesvol, we waren een begrip! Als het kermis of wielrennen was dan puilde het uit. Met carnaval was het na de optocht een wedstrijdje wie het eerste binnen was bij café De Zon. Het was niet doen, maar het was wel leuk.”

Ondanks het succes en de vele mooie herinneringen, besloot het duo uiteindelijk om uit elkaar te gaan. “Na elf jaar intensief samenwerken en leven, was het tijd voor iets anders,” legt Wilfred uit.

Je eigen vader op het podium is toch wel heel uniek!

De aankomende reünie is een antwoord op de vraag van fans die het duo graag nog eenmaal live wilden meemaken. “De vorige reünie tien jaar geleden was een groot succes, en nu, na verschillende verzoeken, hebben we besloten om het nog één keer te doen,” zegt Wilfred. Eén van de fans die de muzikanten heeft overgehaald is Ralph van den Bergh, de zoon van Rene. “Ik heb tijdenlang aan m’n pa z’n kop gezeurd of hij alsjeblieft nog eens wilde optreden. Toen mijn vader zei dat hij het zou doen, rolde de tranen over mijn wangen”, zegt Ralph, die tevens uitbater van café ‘t Pleintje is. “Ik laat weleens artiesten of bandjes komen, maar je eigen vader op het podium is toch wel heel uniek!”

Reünie

Beiden zijn ze druk bezig met de voorbereidingen, repeteren hun grootste hits en finetunen hun act. “We willen dat het een feest wordt zoals vroeger, een feest is geen feest als Element niet is geweest,” zegt René met een glimlach.

De reünie zal ook speciale gastoptredens bevatten en de mogelijkheid bieden om verzoeknummers in te dienen. Met de belofte van een dag gevuld met nostalgie, muziek en vreugde, is dit een niet te missen evenement voor iedereen die de gloriedagen van Duo Element heeft meegemaakt of simpelweg wil genieten van een uniek stukje Nederlandse muziekgeschiedenis.

Fans en muziekliefhebbers worden uitgenodigd om op 30 juni naar café ‘t Pleintje te komen, waar de magie van Duo Element nog één keer zal schitteren, als een laatste ode aan hun muzikale reis.