Roosendaal

Reza Roks en Lars Zuijkerbuijk winnen Nationale Jeugdronde 2022

De Rondemiss feliciteert Reza Roks en Lars Zuiderwijk (foto Lya van Dorst)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Reza Roks en Lars Zuijkerbuijk zijn de beste jonge wielrenners in de wijde omtrek. Zij wonnen zondag de Nationale Jeugdronde 2022; Roks in de categorie meisjes en Zuijkerbuijk in de categorie jongens. De beste ploegen waren dit jaar Shift at Work bij de meisjes en Rabobank bij de jongens. Er hebben dit jaar 33 ploegen meegereden, met in totaal zo’n 444 jongeren.

De bonte stoet jonge wielrenners, die zes dagen lang door West-Brabant trok, was ongeveer een kilometer lang. Allemaal kinderen tussen de tien en veertien jaar. Van 26 tot en met 31 juli reden zij ongeveer 250 kilometer. Dat was vooral door West-Brabant, maar ook een stuk door het noorden van België. Tijdens de etappes moeten de deelnemers ook meedoen aan speciale onderdelen, zoals een hindernisbaan, een veldrit door rul zand en een behendigheidstest.

Door slimme puntentelling kun je op elke fiets winnen

De deelnemers van de Nationale Jeugdronde rijden in twee categorieën: meisjes en jongens. En die twee zijn dan weer onderverdeeld in ploegen en individuele wielrenners. Bij de meisjes ging de winst naar de ploeg Shift at Work en naar Reza Roks, die voor de ploeg Domino’s Roosendaal meedeed. Bij de jongens was er een dubbele overwinning voor Lars Zuijkerbuijk, want hij haalde de eerste plaats zelf én met z’n Rabobankploeg.

Het leuke aan de Nationale Jeugdronde, is dat het niet uitmaakt op wat voor fiets je meedoet. Want de snelle racefietsen krijgen een andere puntentelling dan gewone dikke banden-fietsen. “Door een ingenieus systeem van handicappunten heeft iedere deelnemer evenveel kans op de eindoverwinning,” legt de organisatie uit op haar website. Daar vind je ook de complete uitslagenlijst.