Huijbergen

Richard van Stel uit Huijbergen koninklijk onderscheiden

Foto: Gemeente Woensdrecht

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Richard van Stel uit Huijbergen heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn werk voor de Stichting Vrienden van Bokki. Van Stel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Richard van Stel is al ruim 30 jaar actief voor de Stichting Vrienden van Bokki. Hij was in 1988 één van de oprichters van de stichting en sindsdien penningmeester. Vrienden van Bokki is een vriendenclub die geld ophaalt voor goede doelen. Meestal via sportieve evenementen, zoals de Roparun, snookertoernooien, voetbalwedstrijden en de Pijl van Woensdrecht.

Waterputten en scholen bouwen

Met Vrienden van Bokki is Van Stel ook actief in het buitenland, zoals Tanzania, Malawi, Nepal, Guatemala en Gambi. Daar heeft hij evenementen georganiseerd voor de plaatselijke bevolking. Zo hebben ze waterputten en scholen gebouwd en schoonwatervoorzieningen aangelegd.

Meer vrijwilligerswerk

Van Stel is ook 20 jaar lang jeugdtrainer geweest bij voetbalvereniging VIVOO in Huijbergen. Hij hielp 17 jaar als vrijwilliger mee tijdens de Kindervakantieweek Woensdrecht. En hij deed ook nog vrijwilligerswerk bij de stichting Rommelmarkt Huijbergen en de Tennisvereniging Huijbergen.

De andere leden van Vrienden van Bokki wisten Van Stel zaterdagavond te verrassen tijdens een feestelijke bijeenkomst van de stichting. Burgemeester Steven Adriaansen heeft de koninklijke onderscheiding uitgereikt.