Bergen op Zoom

Rico Verhoeven opent Soepproject

Redactie Redactie

Vrijdagmiddag is het Soepproject van Wim Ligtenberg officieel geopend door niemand minder dan Rico Verhoeven. De bokser werd onder luid gejuich van aanwezige basisschoolleerlingen onthaald.

Na een kort woordje van Ligtenberg zelf stapt Rico Verhoeven naar buiten. De kinderen, vooral blij om Rico in het echt te zien, kunnen hun geluk niet op. Wanneer Rico wat wil vertellen over het Soepproject, de reden waarvoor hij er is, is hij bijna niet te verstaan. Rico zelf blijft er rustig onder: “Dit is echt bizar. Dit is alleen maar liefde wat ik krijg van de kids.”

Geweldig project

Toch wil Rico ook dat de kinderen stilstaan bij het Soepproject. “We zijn hier met z’n allen bijeengekomen om dit project te openen. Een geweldig project vind ik het. Voor bijna iedereen hier staat er elke dag als ze thuiskomen van school eten en drinken klaar, maar dat is niet bij iedereen zo. Ik hoop de kinderen mee te geven dat niet iedereen het makkelijk heeft.”

Voor het project werden sponsors gezocht. Één daarvan, Angele Everaardt, sloot zich aan. “Ik vind dit een fantastisch initiatief. Het is goed dat meneer Ligtenberg hier aandacht aan geeft. Dit zou in heel Nederland gedaan moeten worden.”