Bergen op Zoom

Rico Verhoeven reikt iPad uit namens Steenspil

Redactie Redactie

Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven heeft namens middelbare school Steenspil een iPad uitgereikt aan de winnaar van de ‘Steenspil Kickstarters’-wedstrijd. Lars uit groep 8B van basisschool de Krabbenkooi was de gelukkige. Hij had alle vragen goed over de verschillende profielen van de Steenspil.

Groep 8B van basisschool De Krabbenkooi kon van de spanning niet meer stil blijven zitten. Rico Verhoeven kwam enkele minuten later het klaslokaal binnen en ineens was het muisstil. De grote kickbokskampioen nam plaats op de stoel van meneer Peter en de klas hing aan zijn lippen. Voordat de Halstenaar de prijs uitreikt sprak hij de leerlingen nog inspirerend toe. “Volg je dromen en ga er vol voor. Luister niet naar anderen. Niet naar je ouders, ooms, tantes en zelfs niet naar je leraar. Focus je op je doel en ga er 100 procent voor. Als het achteraf toch niet gelukt is, dan weet je dat je er in ieder geval alles aan gedaan hebt.”, zegt Rico. Hij sprak ook uit dat hij een acteer carrière ambieert. Hij heeft zelfs al een auditie gedaan voor een film in de Verenigde Staten. “Acteren en boksen komen deels overeen. Alleen in de ring mag je je emoties niet tonen, maar met acteren moet je juist emoties tonen. Ik heb wel geleerd dat ik dat ik me op 1 ding tegelijk moet focussen, want je kan nooit met verschillende zaken meedraaien in de wereldtop.”, gaat hij verder. De klas stelde vervolgens nog wat vragen aan Verhoeven.

Toen kwam het moment van de prijsuitreiking. Uiteindelijk werd bekend gemaakt dat Lars de winnaar was en ontving daarom de iPad. Lars had alle vragen goed beantwoord en stak met kop en schouders boven de rest uit, maar hij bleef er toch erg nuchter over: “Ik had het echt niet verwacht, want we hebben met de hele klas deelgenomen aan de ‘Steenspil kickstart’-wedstrijd. Ik ben er echt heel blij mee en ik ga er vooral spelletjes op spelen.” De middag werd afgesloten met het uitdelen van handtekeningen en Rico ging de andere klassen nog langs om ze even gedag te zeggen.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4192}