Geen regio geselecteerd

Riek Meijer en wethouder Van Poppel onthullen Roosendaalse Zonnebloemauto

Onthulling Roosendaalse Zonnebloemauto

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Riek Meijer heeft op woensdagmiddag 10 januari symbolisch de sleutels van de Roosendaalse Zonnebloemauto ontvangen. Ze kreeg ze uit handen van de Roosendaalse wethouder Corné van Poppel.

Meijer is gebonden aan een rolstoel. Ze gaat binnenkort een dag naar Antwerpen met de aangepaste rolstoelhuurauto van de vrijwilligersorganisatie. “Daar kwam ik vroeger vaak. Maar met de trein kan ik er niet heen en de regiotaxi rijdt mij er ook niet naar toe. Ik wil gewoon weer eens de stad zien en proeven. Ik vind de auto een uitkomst. Ik ga er absoluut veel gebruik van maken”, vertelt Meijer.

Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben veel haken en ogen. De Zonnebloemauto geeft de huurder bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden of vrienden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats.

Wethouder Van Poppel was aanwezig bij de onthulling. “Ik groeide op met de Zonnebloem. Mijn moeder had veel baat bij de gesprekken met vrijwilligers. Maar uit onderzoek blijkt dat 10 procent van de mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel vaker thuis blijft dan hen lief is. Daar schrik ik van. De deur uit gaan, wie wil dat nou niet? Deze Zonnebloemauto werkt letterlijk en figuurlijk drempelverlagend. Ik ben dan ook blij dat we nu in Roosendaal deze Zonnebloemauto hebben. Ik wens mevrouw Meijer en alle huurders die komen gaan veel rijplezier en fijne dagjes uit.”