Bergen op Zoom

Rigoureuze maatregelen tegen onbetrouwbare bomen

© ZuidWest Update

Redactie Redactie

Met de hevige westerstorm van afgelopen donderdag zijn er aan de rijtuigweg in Bergen op Zoom opnieuw bomen omgewaaid. Maar liefst zes stuks waren niet bestand tegen de wind. Eerder deze maand was het ook al raak. Twee bomen vielen om en beschadigde woningen. Bij wethouder Patrick van der Velden is de maat vol, daarom heeft hij een noodkapprocedure in werk laten stellen.

In de loop van de dag zijn een behoorlijk aantal onbetrouwbare bomen voorzien van een lik oranje verf. Het is de essentie dat deze binnen de komende twee weken worden gekapt. Het kappen van de bomen brengt ook de stabiliteit van de rest van het bestand in het geding. Om die reden wordt ook voor de resterende bomen een procedure opgestart voor een omgevingsvergunning.

Toch blijft het geen kale bedoeling op de Rijtuigweg, want de gemeente zal komen met een zogenaamd ‘omvormingsplan’. Dit betekent dat er nieuwe aanplant zal komen die in verschillende fases wordt aangebracht. Van der Velden heeft donderdag al contact gehad met een aantal bewoners, maar er wordt ook een brief verstuurd vanuit de gemeente over de volgende maatregelen.

Niet alleen op de Rijtuigweg was het raak. Zo werd er nog een boom uit voorzorg neergehaald op de Burgemeester Stulemijerlaan.