Bergen op Zoom

Rijden in een minitank en een mes smeden: het kan in de Mannenspeeltuin van Bergen op Zoom

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Rijden in een minitank, racen met een op afstand bestuurbare auto en je eigen mes smeden. Het is een greep uit de activiteiten die de Mannenspeeltuin uit Bergen op Zoom aanbiedt. Speciaal voor échte mannen. “Vrouwen zijn natuurlijk ook welkom!”

Verborgen in de bossen van Bergen op Zoom staat een chalet. Het is de plek waar groepen mannen worden ontvangen. “Vanuit hier gaan we richting de activiteiten”, vertelt locatiemanager Joey Fehr. En dat zijn er nog al wat.

Je moet hier best veel kracht voor hebben.

In het bos staan een aantal herten verspreid. “Die zijn onderdeel van het Bow Hunting. Zo lijkt het alsof je écht aan het jagen bent.” Wie fan is van pijl en boog, kan ook meedoen aan een bow battle. Dat is een soort mix tussen boogschieten en trefbal. Deelnemers schakelen elkaar uit door met een botte pijl op elkaar te schieten.

Een stukje verder staat de ‘smidsschuur’. “Die is nog redelijk nieuw”, vervolgt Fehr. De workshop duurt drie uur. “Het is best wel zwaar. Je moet hier veel kracht voor hebben.” In een groot vuur wordt het ijzer verwarmd, om het vervolgens te vormen op een aambeeld. “We maken hier messen. Die mag je naderhand natuurlijk mee naar huis nemen.”

Naast de uitdaging is het vooral erg grappig.

Wat bij de mannen echt hun jongere ik naar boven zal halen zijn de op afstand bestuurbare raceauto’s. Er is een heuse off-road racebaan, waar maximaal zes auto’s tegelijkertijd tegen elkaar kunnen racen. Dat blijkt nog best moeilijk te zijn, de auto’s gaan zo snel dat ze makkelijk uit de bocht vliegen.

Het hoogtepunt van de Mannenspeeltuin zijn misschien wel de minitanks. Eenmaal ingepakt in de minitank kan er over een speciaal parcours gereden worden. Dat is best even wennen in het begin, de tank moet namelijk op ‘volle’ snelheid over het parcours. “Naast de uitdaging is het vooral erg grappig.”

Natuurlijk zijn vrouwen ook gewoon welkom.

De Mannenspeeltuin verwelkomt groepen vanaf acht personen. “En natuurlijk zijn vrouwen ook gewoon welkom.” Ook is Fehr op zoek naar extra personeel. “Dan kunnen we namelijk nog meer groepen ontvangen!”