Roosendaal

Rijinstructeur Beau Luijten droomt groots: ‘Ik zou graag meer doen met presenteren’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Beau Luijten (25) is werkzaam voor het bedrijf van haar vader Wim. Haar wens is om het familiebedrijf over te nemen en het nóg bekender te maken, dan dat het nu al is. Een goede stap richting de toekomst is gezet door het wagenpark compleet te maken. Sinds een paar weken pronkt er namelijk een grote zwarte trekker op het terrein van hun bedrijf TLON.

“Dit is ons nieuwe paradepaardje”, vertelt Luijten met veel trots. Een trekker was het enige wat nog ontbrak aan het wagenpark van de rijschool. Naast de stadsbus, vrachtwagen, motoren en personenauto’s is er nu ook een tractor toegevoegd aan het lesmaterieel. “Ons bedrijf is gevestigd in West-Brabant, waar heel veel boeren, boerinnen en loonwerkers werken. Wij vinden dat een trekker er dan zeker bij hoort”, legt de rijinstructrice uit.

Trekker rijden

“De dode hoeken zijn heel erg belangrijk tijdens het rijden in een trekker”, vertelt Beau. “Als bestuurder heb je altijd te maken met snelverkeer en fietsers. Dat maakt het soms wel gevaarlijk.” Of het besturen van een tractor nou moeilijk is? Beau begint stiekem een beetje te lachen. “Ik heb mijn trekker rijbewijs bij mijn C-rijbewijs gekregen, maar ik moet zeggen dat ik het best lastig vind.”

Als je een voertuig bestuurt ben je gewend om in het midden te rijden, maar bij een tractor is dit anders. “Je zit in het midden als je in een trekker rijdt. Je hebt dan ineens links én rechts om rekening mee te houden.”

Slechtste chauffeur

Als Beau gevraagd wordt naar de slechtste chauffeur van Nederland moet ze lachen. “Het was me weer een seizoen…”, begint ze. Het programma kent deze keer zelfs twee winnaars. “We konden gewoon geen keuze maken. Echt ieder jaar wordt het gekker.”

De coach van het televisieprogramma kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen. Echter heeft het ook wel indruk op haar gemaakt. “Wat mij het meeste is bijgebleven is het ongeluk wat gebeurd is.” De deelnemers zijn volgens hun coach goed weggekomen, want volgens haar had het écht veel slechter kunnen aflopen. “Ik was er wel even heel erg van geschrokken.”

De deelnemers van het televisieprogramma zijn vaak zo slecht in het besturen van een auto dat kijkers wel eens twijfelen of het echt is. “Vaak denken mensen die het programma kijken dat het allemaal in scene is gezet en dat de deelnemers acteurs zijn. Dat is het écht niet!”

Dromen

Beau wilt graag het bedrijf van vader Wim overnemen. Ze heeft daarbij serieuze plannen. “Vooral in deze regio zou ik heel groot willen zijn met het bedrijf.”

Echter droomt Beau niet alleen over de rijschool. Ze komt steeds vaker met het tv-werk in aanraking. Dit vindt de 25-jarige Roosendaler dan ook erg leuk om te doen. Onlangs volgde Luijten nog een presentatietraining. “Mijn vader heeft altijd gezegd: “Beau, als je niet gaat leren en je wilt niet studeren.. je kunt wel goed praten dus doe het dan daarmee.”

Deelname aan een televisieprogramma lijkt Beau wel wat. “Ik heb altijd gezegd dat ik wel eens aan Expeditie Robinson zou willen meedoen. Je krijgt hier weinig te eten en dan kom ik in ieder geval een stuk slanker terug”, vertelt ze grappend.

Een presentatieklus zou ook een grote droom zijn. “Ik zou graag meer doen met presenteren.” Maar al snel komt ze met tegenargumenten. “Hier heb ik helaas de skills niet voor en ik heb hier ook geen ervaring mee maar toch zou het mij heel leuk lijken.”

Proberen

Om de trekker te introduceren organiseert TLON een trekkeropstapdag. “Iedereen die wilt kan op zaterdag 22 juli een rondje op de trekker komen maken.” Het ritje op het grote zwarte gevaarte is geheel kosteloos. Op deze manier willen ze aandacht vragen voor het nieuwe paradepaardje van het bedrijf.