Halsteren

RKSV Halsteren verlengt contract van trainer Erwin de Nijs

Maarten Elst Maarten Elst

Erwin de Nijs staat ook volgend seizoen voor de groep in Halsteren. Dat heeft RKSV Halsteren deze week bekendgemaakt. De trainer is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij de hoofdklasser. Met RKSV Halsteren bevindt De Nijs zich op de tweede plaats in de Hoofdklasse, het vijfde niveau van Nederland. Het dienstverband is met één seizoen verlengd met de optie voor nog een jaar, zo meldt de club op haar website.

De trainer en de club zagen geen reden om na dit seizoen uit elkaar te gaan. “De samenwerking tussen club en trainer verloopt naar volle tevredenheid van beiden, zo blijkt uit een interne evaluatie. Tevens is de ambitie van beiden in overeenstemming. Op deze manier wordt de stabiliteit gewaarborgd om de sportieve prestaties verder uit te bouwen”, laat de club weten.

Goede communicatie

Ook roemt de club de goede communicatie die er tussen de driehoek bestuur, staf en spelersgroep is. “Erwin is een stevig fundament aan het bouwen met de spelersgroep en ziet voldoende ruimte voor verdere groei. De club heeft hier tevens het volste vertrouwen in”, zo is te lezen op de clubsite.

Technisch manager Ron van Nijnatten is blij met het aanblijven van de hoofdtrainer. “Erwin is een elftal aan het bouwen voor de toekomst. Met hem hebben we een stabiele factor in huis uit de regio, ik ben erg lovend over hem. We zijn verheugd dat we met deze zet andere geïnteresseerden te snel af zijn geweest”, zo vertelt de technisch manager op de website.

Interesse van andere clubs

Volgens trainer Erwin de Nijs hadden er nog enkele clubs interesse in zijn diensten. “Maar ik heb vroegtijdig gekozen voor een vervolg bij Halsteren. De club heeft het vertrouwen in mij uitgesproken en op deze wijze betaal ik dat terug.”

Voor RKSV Halsteren was De Nijs jeugdtrainer bij RBC alvorens hij hoofdtrainer werd bij WHS uit Sint-Annaland en Tholense Boys. Bij Halsteren werd hij achtereenvolgens tweede en vijfde in de hoofdklasse. Momenteel staat de ploeg opnieuw op de tweede plaats, achter koploper Baronie.