Roosendaal

Rob Jansens brengt Biggelaar koffie terug op de markt

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wie heeft er thuis niet een authentiek koffieblik staan van Biggelaar koffie? Menig Roosendaler kan zich de fabriek nog wel herinneren. Tot begin jaren 80 stond deze op de plek waar nu winkelcentrum De Biggelaar staat. En de Biggelaar koffie is nu weer terug dankzij Roosendaler Rob Jansens.

 

In schouwburg de Kring in Roosendaal werd dinsdagavond het merk Biggelaar koffie opnieuw geïntroduceerd.

De 46-jarige Rob Jansens uit Roosendaal zit al meer dan twintig jaar in de koffiebranche. Voor de horeca en bedrijven verkocht hij koffiezetapparaten en koffie. Rob is een echte koffieliefhebber en had maar één droom en dat is zijn eigen koffiemerk op de markt brengen.

Ongeveer vijf jaar geleden begon Jansens met het in kaart brengen van het merk Van den Biggelaar. Uiteindelijk nam hij de beslissing om de Biggelaar koffie nieuw leven in te blazen. Dinsdagavond kon hij genodigden in schouwburg De Kring deze tradiotionele en ambachtelijke koffie laten proeven.

De ambitie van Jansens is om marktaandeel te werven in West-Brabant en dat later uit te breiden. De Van den Biggelaar koffie komt er in drie smaken en voorlopig alleen voor de professionele markt. Jansens sluit niet uit dat straks ook de consument in de winkel de ambachtelijke Biggelaar koffie kan kopen.

Bekijk hieronder de volgende reportage.

{webpage_link type=video id=4088}