Roosendaal

“Robot-Tullepetaon” gedoopt en klaar voor optocht

Redactie Redactie

Afgelopen weekend is de Tullepetaon gedoopt door Priens Markus, nar Malou en sjampetter Rinus. De creatie van CS De Kurketrekkers zal ook tijdens de optocht te zien zijn. De Tullepetaonerobot kan bewegen en is ontworpen door Erik van Merode, ook ontwerper van robots in de Efteling.

Samen met vijftien leerlingen van het Jan Tinbergen College en Van Merode werd de bijzondere Tullepetaon bedacht. Reinout Taheij van De Kurketrekkers is blij met de nieuwe creatie: “Hij is erg mooi. Het is een robot die kan bewegen. Erik van Merode, die ook veel voor de Efteling maakt, heeft het ontworpen.”

Uniek

Het is iets wat nog nooit eerder is gedaan in Tullepetaonestad. De Kurketrekkers zijn daarom ook apetrots. Taheij: “Het is uniek. We zijn erg blij met de samenwerking met Van Merode, hij heeft ons enorm geholpen.” De Tullepetaon zal tijdens de optocht te bewonderen zijn. “We hopen dat mensen het wat vinden. We hebben hier hard met zijn allen aan gewerkt. Hopelijk krijgen we daar een beetje waardering voor, maar als de mensen genieten zijn wij al tevreden.”