Bergen op Zoom

Roeiers KiKaRoW bereiken Bergen op Zoom en Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De roeiers die in 14 weekenden maar liefst 1400 kilometer gaan roeien voor KiKa, zijn op Koningsdag aangekomen in Bergen op Zoom. Niet per roeiboot, want het onstuimige weer zat dwars.

De tocht begon zaterdag in Middelburg en de bedoeling was naar Bergen op Zoom te roeien. Maar het weer werd slecht en het was onverstandig om met windkracht 6 de Oosterschelde over te steken. Voor de veiligheid werd er voor gekozen de tocht te onderbreken en de roeiers over land naar Bergen op Zoom te brengen.

Cheques van Bergen op Zoom en Wouw

De roeiploeg was in Bergen op Zoom te gast bij Roeivereniging Aquarius, waar Koningsdag gevierd kon worden met oranje lekkernijen. ’s Avonds kregen ze een gratis 5 gangendiner van chefkok Kees Bronkhorst en zijn team. En als toetje gaf hij hen een cheque mee voor KiKaRoW van 1250 euro, opgehaald tijdens de Kees Kookt voor Kika-actie. Daar kwam ook van Mijn Keuken in Wouw een cheque bij van 250 euro.

De roeiers hebben gelogeerd bij verschillende inwoners van Bergen op Zoom. Na een gratis ontbijt van Hotel De Draak zijn de roeiers zondagochtend 28 april begonnen aan de volgende etappe: van Bergen op Zoom naar Roosendaal.

Overlevenden roeien mee

Bijna alle roeiverenigingen in het land hebben evenementen en acties opgezet om geld in te zamelen voor de KiKaRoW. Voor de KiKaRoW zijn roeiers bezig aan een 1400 kilometer lange estafette door heel Nederland. Ze halen geld op voor het Prinses Maxima Centrum voor onderzoek naar de gevolgen van kinderkanker op het leven later. Op sommige stukken roeien ook overlevenden van kinderkanker mee.

Volgende tocht Roosendaal-Breda

Op de website van de KiKaRoW kun je zien waar de roeiers de komende weekenden zullen roeien en overnachten. Ook zie je daar hoeveel geld ze al hebben opgehaald. Zaterdagochtend stond de teller op 112.308,13 euro. Het geld dat de roeiers in Bergen op Zoom en Roosendaal hebben gekregen was daar dus nog niet bij opgeteld. De volgende etappe is op zaterdag 4 mei vanaf Roosendaal naar Breda.