Wouw

Roest en gaten in skatebaan Wouw verhogen het risico op ongelukken

Twee blauwe ramps aan weerszijde van de skatebaan aan de Blomakker in Wouw

Foto: © VLP Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De skatebaan aan de Blomakker in Wouw is gevaarlijk geworden door gebrek aan onderhoud. Dat zegt de VLP. Er zijn roestplekken en zelfs gaten op de skatebaan. Volgens de VLP lopen kinderen hierdoor het risico te vallen en gewond te raken. De partij wil daarom weten of de gemeente Roosendaal de schade aan de skatebaan in Wouw snel wil herstellen.

Meerdere roestplekken en zelfs gaten in de baan. En ook de verlichting doet het niet. De VLP is ontevreden over het onderhoud van de skatebaan aan de Blomakker in Wouw. De skatebaan staat er al jaren en de jeugd maakt er graag gebruik van. Maar roestplekken en gaten in de baan vormen een risico voor de kinderen. “Dit leidt tot gevaarlijke situaties met valpartijen en verwondingen tot gevolg,” schrijft VLP-raadslid Eric de Regt aan burgemeester en wethouders.

De tekst gaat verder onder de foto.

Close-up van roestige en gerafelde randen rond een gat in de skatebaan
Detailfoto van de skatebaan (foto: © VLP Roosendaal)

De Regt vraagt zich af of de gemeente Roosendaal wel genoeg onderhoud pleegt aan speeltoestellen. Hij wil ook weten of de gemeente de schade aan de skatebaan in Wouw wil herstellen. En wanneer ze dat dan van plan is te doen. Het raadslid wijst er op dat de skatebaan een populaire plek is. Hij vraagt zich af wie er verantwoordelijk is als er een ongeluk gebeurt door achterstallig onderhoud.

Juist omdat de skatebaan aan de Blomakker zo populair is, ziet de VLP het wel zitten om de plek uit te breiden. Dus niet alleen de baan opknappen, maar extra speeltoestellen plaatsen. En dan vooral voor jongere kinderen, zodat alle leeftijden er plezier kunnen hebben. “De Blomakker is een geliefde en veilige speelplek voor de jeugd. Op deze locatie is dan ook veel vraag en behoefte naar enkele extra speeltoestellen,” schrijft De Regt. Volgens hem is er plaats genoeg om de speelplek uit te breiden.