Roosendaal

Rolph maakt een waar doppenwalhalla: ‘Je kunt er bijna hetzelfde mee als LEGO’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Eén miljoen doppen. Die moeten er komen te liggen in het doppenwalhalla van Rolph Adriaansen. De man achter Van PET naar pret wil de Roosendaalse jeugd op een speelse manier bijbrengen wat de potentiële waarde van afval is. “Je kunt er bijna hetzelfde mee als LEGO.”

Afgelopen zaterdag konden kinderen voor het eerst een kijkje nemen in het doppenwalhalla, wat gevestigd zit in Kaai Duurzaam. “Ze wilden niet meer weg. De Dagobert Duckkluis en doppendouche waren favoriet. Er werden ook mooie mozaïeken met gebruikte doppen gemaakt en sommige kinderen bouwden er politieagentjes van. Enorm creatief!”

Zwembad vol

In een koude ruimte aan het Kadeplein 2 liggen momenteel 25.000 doppen. Adriaansen roept op om doppen te doneren in het voormalige EKP-gebouw. Het bedrag dat de doppen waard zijn maakt hij vervolgens over naar Stichting D-DOG en KNGF Geleidehonden. Hij hoopt op een zwembad vol. De inhoud doneert hij vervolgens aan de stichtingen. “Het levert dubbel zoveel geld op.”

Rolph bedient de zogenoemde doppendouche

Bouwstenen van tandpastatubes

Uiteindelijk hoopt Adriaansen een heus PETPretPark te ontwikkelen, waar bussen vol scholieren heen komen. Hij fantaseert al over een hoekje met bouwstenen, gemaakt van lege tandpastatubes en shampooflessen. “Afval is hier de grondstof voor plezier.”

Twee kinderen maken bouwwerkjes in het doppenwalhalla