Wouw

Ronde van Wouw heeft ‘voldoende spirit’ voor volgende editie

Ronde van Wouw | Foto: Remco Weterings fotografie

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Met de Vuelta nog vers in het geheugen, kwamen honderden wielerliefhebbers afgelopen weekend naar Wouw. Daar konden zij deelnemen aan verschillende fietstochten of de Dikke Banden Race. De grootste belangstelling was er uiteraard voor de Ronde van Wouw.

In 2019 werd de Ronde weer georganiseerd, na 28 jaar afwezigheid. In 1991 was er namelijk weinig belangstelling meer voor het evenement, dus trok het toenmalige comité de stekker eruit. “Bij een aantal mensen was dat toch een doorn in het oog,” aldus Eric de Regt, die verantwoordelijk is voor de PR en communicatie. “Overal heb je wielerrondes: de Ronde van Heerle, de Hel van de Pin in Wouwse Plantage, de Ronde van Nispen en de Ronde van Roosendaal. Wouw was toch wel een witte vlek.”

Kaf van het koren gescheiden

De afgelopen twee jaar viel het evenement, vanwege corona, in het water. “We hebben daarom alles van stal gehaald om groots uit te pakken.”

De renners werden goed in de watten gelegd, met een gevarieerd parcours van anderhalve kilometer. Toch moesten ze ook flink bikkelen. “Bij de Molensingel, een 700 meter lang stuk aan de rand van Wouw, stond de wind pal op de kop. Daar werd het kaf van het koren gescheiden en de koers beslist.”

Thomas Verdonk uit Wouwse Plantage en Liesbeth de Kock uit Wouw wonnen het kampioenschap uiteindelijk en kwamen als eerste over de finish bij café Donkenhof. Zowel de dames als de heren konden rekenen op veel aanmoedigingen.

Basis op orde

De organisatie was gespannen voor deze editie, na twee jaar stil te hebben gelegen. “Gelukkig is het honderd procent meegevallen,” blikt De Regt terug. “De complimenten die we kregen geven voldoende spirit voor de toekomst.”

Voor de volgende editie denkt de organisatie erover na om wat meer randactiviteiten te organiseren, zoals muziek en eetgelegenheden. “Maar eerst moet de basis op orde zijn,” aldus De Regt. “Fietsen en wielrenen moeten primair de boventoon voeren.”