Bergen op Zoom

Rookoverlast bij brand New York Pizza Bergen op Zoom

De brand bij New York Pizza trok veel bekijks van voorbijgangers. (Foto: ZuidWest Update)

Han Verbeem Han Verbeem

Bij pizzabakkerij New York Pizza aan de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom heeft woensdag korte tijd brand gewoed. De brand vond plaats in het begin van de ochtend en ging gepaard met rookontwikkeling. Een aantal omwonenden heeft rook ingeademd en moest behandeld worden, aldus de Veiligheidregio Midden- en West-Brabant. Er was een ambulance ter plaatse.

Door: Han Verbeem en Vincent Krijtenburg

Tijdens de brand, die rond kwart over acht uitbrak, was niemand in het bedrijf aanwezig, De eigenaar moest van elders opgeroepen worden en was binnen korte tijd ter plaatse; inmiddels had de brandweer al een ruit ingegooid om toegang tot de bakkerij te krijgen.

Bekijks

Boven de winkel zijn drie woonlagen met appartementen, waarvan één appartement behoort aan een tegenoverliggend hotel. Deze hotelkamer zou op het moment van de brand niet in gebruik zijn geweest. Omstreeks kwart voor negen was de brand al weer geblust. De brand en bluswerkzaamheden trokken veel bekijks van passanten. Over de mogelijke oorzaak is niets bekend; er wordt onderzoek uitgevoerd.

Heftig

“Ik vind het heel heftig”, zegt een aangeslagen medewerker die op de brand af is gekomen. “We zijn een heel hechte groep collega’s en de baas is er altijd voor ons. De klap komt hard aan”, zegt ze. Ook collega Donny staat achter het afzetlint van de brandweer. “Ik hoorde dat er brand was en ben er zo snel mogelijk heen gekomen. Ik zag alles in rook opgaan.”