Roosendaal

Roosendaal bekijkt of Nelson Mandelaweg moet worden aangepast

Foto: ©Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal gaat kijken of de Nelson Mandelaweg moet worden aangepast om hardrijden te voorkomen. Burgemeester en wethouders antwoorden dat op vragen van de Roosendaalse Lijst.

Wethouders Cees Lok en Inge Raaijmakers onderzoeken of er maatregelen nodig zijn op de Nelson Mandelaweg in het buitengebied van Roosendaal. De Roosendaalse Lijst maakte zich zorgen over de grote hoeveelheid hardrijders op de weg en over de hoge snelheden die er worden gereden. De wethouders gaan kijken of de Nelson Mandelaweg anders moet worden ingericht. “De weg nodigt zeker niet uit om een verkeersovertreding te begaan,” zwakken de wethouders af.

Zelf verantwoordelijk

De wethouders wijzen er op dat automobilisten zelf verantwoordelijk zijn zich aan de maximumsnelheid te houden. Op de Nelson Mandelaweg is dat 50 kilometer per uur. “Dat er gezien de inrichting van de weg wellicht harder gereden kan worden is geen vrijbrief om harder te rijden dan is toegestaan, een probleem dat ook op andere wegen in onze gemeente gebeurt. We zullen gaan bezien of en welke maatregelen genomen kunnen worden,” aldus Lok en Raaijmakers.

Lees ook: Roosendaalse Lijst geschrokken van hardrijders Nelson Mandelaweg