Roosendaal

Roosendaal bereidt zich nu al voor op World Cleanup Day

Stockfoto: Pixabay / G J Whitby

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op 16 en 17 september wordt wereldwijd weer stilgestaan bij het zwerfvuil op onze aardbol, tijdens World Cleanup Day. Gemeente Roosendaal wil hier actief aan meedoen en roept inwoners nu al op om zich aan te melden.

Tijdens de wereldwijde opruimactie wordt in 160 landen een grote schoonmaakbeurt gegeven aan de openbare ruimte. Soms zijn dat stranden, bossen en natuurgebieden maar het kan net zo goed een park, plantsoen of een straat in je woonwijk zijn.

In Roosendaal zijn ze al begonnen met de voorbereidingen voor 16 en 17 september. Daarom zoekt de gemeente enthousiaste inwoners die willen bijdragen aan het opruimen van zwerfafval in hun eigen omgeving. Het is nu al mogelijk om je daarvoor online aan te melden, als betrokken stadgenoot maar ook als school, club of in andere groepsverband.

‘Aan de bak’

Op vrijdag 16 september beginnen de scholen al, de andere vrijwilligers gaan op zaterdag 17 september aan de slag. Alle deelnemende organisaties zijn supporter van Nederland Schoon en gaan ‘aan de bak’ voor een schone omgeving. De benodigde materialen staan als het zo ver is voor je klaar. Het verzamelde afval haalt Saver aan het einde van de dag op.