Roosendaal

Roosendaal doet mee aan campagne ‘IkPas’

© Pixabay

Redactie Redactie

Roosendaal doet dit jaar mee aan de campagne IkPas, de jaarlijks terugkerende actie in Nederland om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik. Door mee te doen wordt men uitgedaagd om 40 dagen, de periode na carnaval tot Pasen, geen alcohol te drinken.

Inmiddels is er al één iemand die heeft uitgesproken mee te doen. Wethouder Klaar Koenraad, onder andere wethouder van gezondheid, zal veertig dagen de fles niet aanraken. “Ik hou van gezelligheid en alcohol hoort daar zeker bij. Ook met carnaval drink ik vrolijk mijn pilsjes en schrobbelèrs. Maar ik vind het belangrijk om te laten zien dat alcohol drinken geen gewoonte hoeft te zijn. Daarom las ik de laatste jaren steeds vaker alcoholvrije periodes in.”

Steentje bijdragen

Koenraad doet het niet alleen voor zichzelf, maar hoopt ook Roosendalers te inspireren en te motiveren om ook mee te doen met de campagne. “Het terugdringen van alcoholgebruik is één van de speerpunten van ons lokaal gezondheidsbeleid. Door mee te doen met IkPas hoop ik mijn persoonlijke steentje bij te dragen.”