Roosendaal

Roosendaal doet mee met de Week tegen Eenzaamheid

Redactie Redactie

Van 1 tot en met 8 oktober vindt de landelijke Week tegen Eenzaamheid plaats. In de bibliotheek van Roosendaal werd dinsdagmiddag de week officieel geopend door wethouder Inge Raaijmakers.

 

 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In Roosendaal voelt 42% van de volwassenen zich eenzaam, waarvan 13% zelfs zeer eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Niet alleen in de Week tegen Eenzaamheid zijn er activiteiten, maar het hele jaar door zijn er voorzieningen in Roosendaal voor sociale contacten en ontmoetingen. Zo zijn er veel activiteiten in de buurthuizen in de wijken en dorpen. 

Ontmoeten en activiteiten in Roosendaal 

Je kunt dagelijks binnenlopen voor een praatje, een kopje koffie of één van de vele activiteiten bij de stamtafels in Wiekendael, Bloemschevaert en St. Elisabeth. Maandelijks is er het mamacafé voor (groot)ouders. Voor kinderen is er wekelijks een taalcafé voor anderstaligen die beter Nederlands willen leren spreken. Voor jongeren tussen 18 en 25 jaar is er elke twee weken op vrijdagavond Join-us met leuke activiteiten.